Έρογλου και Οζγκιουργκιούν επιμένουν στο σχέδιο Ανάν.-

Οι Ελληνοκύπριοι βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως την πλευρά που είναι υποχρεωμένη για συμφωνία στο Κυπριακό και ακολουθούν μια συμπεριφορά επιμήκυνσης της διαδικασίας, υποστήριξε ο Ντερβίς Έρογλου.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο της γερμανικής πόλης, Kandel, Günther Tielebörger, ο Τ/κ ηγέτης τον ενημέρωσε για το Κυπριακό, τον αγώνα που δίνουν για μια συμφωνία και υπενθύμισε πως η τ/κ πλευρά είχε αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν.
Ο Γερμανός τοπικός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι του άρεσε πολύ το ψευδοκράτος και θα ήθελε να αδελφοποιηθεί με κάποιον «δήμο».
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν μιλώντας στον παράνομο Μπαϊράκ ανέφερε ότι η λύση του Κυπριακού δεν είναι δυνατή σε σύντομο χρονικό διάστημα, εφόσον η ε/κ πλευρά συνεχίζει να έχει αξιώσεις σε ολόκληρο το νησί.
Η διευθέτηση που πρέπει να επιτευχθεί είναι μια ομοσπονδία στη βάση της διζωνικότητας και της πολιτικής ισότητας των δύο συνιστώντων κρατιδίων, πρόσθεσε. Το Κυπριακό, συνέχισε, θα μπορούσε να λυθεί εύκολα, αν τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ήθελαν να το λύσουν. Το Κυπριακό, κατέληξε, δεν είναι πλέον μεταξύ των θεμάτων προτεραιότητας για τους Τ/κ.
Εξάλλου σε επίσκεψή του στο Ομάν, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας ,Νταβούτογλου, μετά από συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του αραβικού κρατιδίου, είπε ότι σε σχέση με το ψευδοκράτος, το Ομάν προχωρεί πάντα σε βήματα που εκτιμώνται από την Τουρκία και επεσήμανε ότι στο Ομάν υπάρχει «αντιπροσωπεία» του ψευδοκράτους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"