Δρομολαξιά: Σύλληψη Βενιζέλου Ζαννέτου και Χρίστου Αλέκου, στελεχών του ΑΚΕΛ – Στη βάση της κατάθεσης Λίλλη οι συλλήψεις.- Πολιτική σκευωρία, καταγγέλλει ο Αντρος Κυπριανού.-


Στη σύλληψη του μέλους της Γραμματείας και υπεύθυνου των οικονομικών του ΑΚΕΛ, Βενιζέλου Ζαννέτου, του μέλους της Γραμματείας του ΑΚΕΛ Χρίστου Αλέκου και του ιδιοκτήτη χρυσοχοείου και μέτοχου της εταιρείας Wadnic Trading ΛΤΔ, Αντώνη Ιωακείμ για τη διερευνώμενη υπόθεση αγοράς τ/κ γης στη Δρομολαξιά προχώρησε η Αστυνομία κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν προηγουμένως.Η Αστυνομία προχώρησε στην εκτέλεση και των τριών ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδοθεί νωρίτερα σχετικά με την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Οι συλλήψεις έγιναν στη βάση της κατάθεσης του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη, ο οποίος τελεί ήδη υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης.
Αστυνομία: Στο αρχικό στάδιο οι έρευνες
Σε δηλώσεις η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου ανέφερε ότι συνελήφθησαν τρία άτομα για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση, κλοπής , εκβιασμού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
ΟΙ τρεις, είπε, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.
Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Τυρίμου είπε ότι τα τρία πρόσωπα ανακρίνονται και στις καταθέσεις τους προβάλλουν τους δικούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι και διερευνώνται. Σε ερώτηση αν η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών μετά τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη, η κ. Τυρίμου είπε ότι «μετά από κατάθεση που δόθηκε στην Αστυνομία και στην οποία φέρεται να εμπλέκονται τα τρία πρόσωπα, η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και συνελήφθησαν νωρίς (χθες) το απόγευμα».
Διευκρίνισε στη συνέχεια ότι η σύλληψη έγινε «βάσει της συγκεκριμένης κατάθεσης». Για το αν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς των τριών, τα οποία θεωρούνται ύποπτα, η κ. Τυρίμου είπε ότι οι έρευνες είναι ακόμη στο αρχικό τους στάδιο. «Βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια της διερεύνησης της συγκεκριμένης καταγγελίας, οπόταν είναι νωρίς να βγάλουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα», ανέφερε.
Σήμερα οδηγούνται επίσης στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησης τους ο Πρόεδρος του ΔΣ της CYTA Στάθης Κιττής, ο Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου και ο Γιάννης Σουρουλλάς, υπάλληλος της CYTA , καθώς και ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ - ΣΕΚ Ορέστης Βασιλείου. Πολιτική σκευωρία εις βάρος του ΑΚΕΛ, καταγγέλλει ο Αντρος Κυπριανού,-
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται να στηθεί πολιτική σκευωρία σε βάρος στελεχών του ΑΚΕΛ με απώτερο στόχο να χτυπηθεί το Κόμμα μας από τη μια και να απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου και από την άλλη να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τα πραγματικά προβλήματα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σε συνέντευξη Τύπου, μετά τις συλλήψεις στελεχών του Κόμματος για την υπόθεση της αγοραπωλησίας τ/κ γης στη Δρομολαξιά.
Τί άλλο από σκευωρία μπορεί να σημαίνει το γεγονός πως την ώρα που συλλαμβάνονταν τα στελέχη του ΑΚΕΛ διαφοροποιήθηκε προς το ηπιότερο το κατηγορητήριο για τον κύριο Λίλλη και η υπόθεση του αντί να παραπεμφθεί στο Κακουργιοδικείο, παραπέμπεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας με προφανή την πρόθεση από κατηγορούμενος να γίνει κατήγορος και με σοβαρή την πιθανότητα επιβολής ηπιότερων ποινών για τον ίδιο; διερωτήθηκε ο Άντρος Κυπριανού.
Αντί, υποστήριξε, να ζητηθεί κατάθεση ώστε να παρουσιαστεί και η εκδοχή των στελεχών του ΑΚΕΛ, η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, πρακτική που συνιστά ντροπή για μια δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σε ευυπόληπτους πολίτες της.
Όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη σκευωρία, επεσήμανε, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δεν τεκμηριώσουν τις κατηγορίες που εκτόξευσαν θα πρέπει να είναι έτοιμοι να απολογηθούν δημόσια και να υποστούν όλες τις συνέπειες των πράξεων τους
Ο κ. Κυπριανού, κάλεσε όλους τους εντεταλμένους θεσμούς του κράτους να ενεργοποιηθούν για ορθή και ισότιμη μεταχείριση πολιτών και οργανωμένων συνόλων και να σταματήσει αυτή η σκευωρία που βρίσκεται σε εξέλιξη. "Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε το κράτος δικαίου πρέπει να κατισχύσει των όποιων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και σκευωριών. Στηρίζουμε τους συντρόφους μας γιατί γνωρίζουμε την τιμιότητα και το αδέκαστο του χαρακτήρα τους. Κατανοούμε το θυμό και την αναστάτωση που επικρατεί ανάμεσα στα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ γι’ αυτή την επίθεση που δέχεται το Κόμμα μας. Καλούμε τους πάντες να παραμείνουν ψύχραιμοι και αποφασιστικοί για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κατάσταση που εξελίσσεται", ανέφερε.
Το ΑΚΕΛ, τόνισε ο κ. Κυπριανού, θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και τα στελέχη του και οποιοδήποτε άλλο που διώκεται αδίκως. Να είναι όλοι βέβαιοι, υποστήριξε, πως καμία σκευωρία δε θα καταφέρει να πλήξει το ΑΚΕΛ και ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία το Κόμμα μας θα βγει δυνατό και ενωμένο, επικεφαλής των αγώνων του κυπριακού λαού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"