Τη βρήκε από τον φίλο του Μιλτιάδη ο Χριστόφιας.- Στα Δικαστήρια για χρέος 600 χιλ. ευρώ .- «Πικραμένος» δηλώνει ο τέως Πρόεδρος.-

Δημοσιογραφικές πληροφορίες έφεραν χθες τον εργολάβο Μιλτιάδη Νεοφύτου να παίρνει στα Δικαστήρια τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου απαιτεί από την οικογένεια Χριστόφια 600 χιλιάδες ευρώ για κατασκευαστικές εργασίες στην τριώροφη οικοδομή της οικογένειας Χριστόφια στην Έγκωμη και στο εξοχικό στο Κελλάκι, διότι δεν του έχουν καταβληθεί τα χρήματα.

Σε σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης» επισημαίνεται ότι, με βάση την ανάλυση των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους Έρσης και Δημήτρη Χριστόφια ημερομηνίας 23 Μαΐου του 2013, φαίνεται ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρωστάει ποσό ύψους 200.000 ευρώ για δάνειο που σύναψε με τη Λαϊκή Τράπεζα ώστε να αποπληρώσει οφειλή αντίστοιχου ύψους στην εταιρία του Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Πικραμένος ο Χριστόφιας
O Δημήτρης Χριστόφιας, σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:
"Σε ότι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τον κ. Μιλτιάδη Νεοφύτου, ήθελα να διευκρινίσω ότι συζήτησα μερικές φορές μαζί του και είμαι έτοιμος να ξανασυζητήσω, παρόλο που ο δικηγόρος του απέρριψε την πρόταση που του υπέβαλε πρόσφατα ο δικός μου δικηγόρος για συζήτηση.
Σε ότι αφορά το παραπλανητικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης" αυτό βρίθει ανακριβειών και γι’ αυτό επιφυλάσσω όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου. Για τον ισχυρισμό περί αντιφάσεων στα όσα περιλαμβάνονται στο Πόθεν Έσχες, σχετική ανακοίνωση θα εκδώσει το Ελεγκτικό Γραφείο που αρμοδίως το ετοίμασε".

Εξάλλου, ιδιαίτερα πικραμένος εμφανίστηκε μιλώντας στο Ράδιο Άστρα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επιφυλάσσοντας τα νομικά του δικαιώματα για τις οικονομικές απαιτήσεις του επιχειρηματία Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε λύπη γιατί – όπως είπε – του κινεί αγωγή ένας άνθρωπος που εμπιστεύτηκε και που μέχρι πρότινος ήταν και στενοί φίλοι. Σε ότι αφορά την ουσία ο τέως πρόεδρος ανέφερε ότι ο κ. Νεοφύτου ανέλαβε να προβεί σε εργασίες στο σπίτι του κ. Χριστόφια χωρίς να του δώσει προσφορά και χωρίς να του πει το συνολικό ποσό που θα ζητούσε, στηριζόμενος στη φιλία τους.

Πρόσθεσε ότι ο Μιλιτιάδης Νεοφύτου πληρώθηκε με το ζόρι το ποσό των 270.000 ευρώ, ενώ αρνείτο για δύο χρόνια να πάρει το ποσό που του πρόσφερε η οικογένεια Χριστόφια. Αν δεν αρνείτο να πάρει χρήματα, πρόσθεσε, μέχρι τώρα θα είχε εισπράξει 400 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, συνέχισε, τώρα ζητά επιπλέον 600 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι δεν αρνείται να πληρώσει αλλά ένεκα δυσκολιών θα δώσει ακόμα μια δόση στο τέλος του χρόνου, ενώ το τελικό ποσό θα το αμφισβητήσει νομικά.

ΑΚΕΛ: Δεν μας αφορά

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης ρωτήθηκε σχετικά για το θέμα.
Όπως είπε ο κ. Λουκαΐδης δεν υπάρχει οποιαδήποτε τοποθέτηση εκ μέρους του ΑΚΕΛ, καθώς «πρόκειται για ιδιωτικό θέμα και δεν μας αφορά».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"