Επιμένει ο Δ. Χριστόφιας: Για όλα φταίνε οι τράπεζες!- Μιλά για αποπροσανατολισμό.-

O πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μέσω Γενικού Εισαγγελέα, "στοχοποιεί" συγκεκριμένους κύκλους για απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν τον τόπο. Στην ανακοίνωσή του υποδεικνύει ως ένα και μοναδικό υπαίτιο της οικονομικής καταστροφής τις τράπεζες.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας περνά στην αντεπίθεση με αφορμή επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου και βουλευτή του ΔΗΣΥ Γιώργο Γεωργίου.
Σύμφωνα με τον τέως ΠτΔ,"Η επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου αναφορικά με το Ταμείο Αλληλεγγύης που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Χαραυγή, μιλά από μόνη της και καταβαραθρώνει την προσπάθεια ορισμένων να αποπροσανατολίσουν το λαό από τις συνέπειες των αντιλαϊκών τους πολιτικών." "Δυστυχώς γι` αυτούς, αργά αλλά σταθερά ξετυλίγεται το κουβάρι του τραπεζικού εγκλήματος και της απουσίας εποπτικής αρχής που οδήγησε την οικονομία της Κύπρου στη χρεοκοπία. Αυτά είναι και τα πραγματικά αιτία της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, τις επιπτώσεις της οποίας επωμίζεται εξαιτίας των αποφάσεων της σημερινής Κυβέρνησης ο κυπριακός λαός." Η Νομική Υπηρεσία δεν διακρίβωσε κάποιο ποινικό αδίκημα στη λειτουργία του Ταμείου αλληλεγγύης, το οποίο είχε συσταθεί επί προεδρίας Χριστόφια προς στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων Κυπρίων. Ο Γενικός Εισαγγελέας απαντώντας στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου αναφέρει ότι η ροή των ελεγχθέντων χρηματικών ποσών προκύπτει ότι ήταν ορθή και δικαιολογημένη, ενώ αναφέρεται και στο ότι δεν διαπίστωσε στα πρακτικά της Βουλής που του εστάλησαν να προκύπτει ποινική ευθύνη ή κάτι άλλο το μεμπτό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"