Εκλεισε πυρηνικός αντιδραστήρας στην Ιαπωνία


Ο ένας από τους δυο εν ενεργεία πυρηνικούς αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο Οχί της Ιαπωνίας έκλεισε την Τρίτη, ανακοίνωσε ο φορέας εκμετάλλευσης η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Kansai Electric Power (Kepco).


Οι διαδικασίες τερματισμού της λειτουργίας, ώστε να ξεκινήσει η συντήρηση του αντιδραστήρα 3, ξεκίνησαν τη Δευτέρα το πρωί και ολοκληρώθηκαν με το κλείσιμό του νωρίς το πρωί της Τρίτης, ανέφερε ένας αξιωματούχος της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το κλείσιμο του πυρηνικού αντιδραστήρα έχει ως στόχο να επιτρέψει στον διαχειριστή να προετοιμαστεί για τις υποχρεωτικές επιθεωρήσεις μετά από 13 μήνες συνεχούς λειτουργίας. Η ημερομηνία επαναλειτουργίας του αντιδραστήρα δεν έγινε γνωστή.

Ο δεύτερος αντιδραστήρας που είναι ακόμη σε λειτουργία, δηλαδή η μονάδα 4 στο πυρηνικό εργοστάσιο Οχί αναμένεται να κλείσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο αντιδραστήρας 3 του πυρηνικού εργοστασίου ξανάρχισε τη λειτουργία του την 1η Ιουλίου 2012 και ήταν η πρώτη πραγματική "ανάκαμψη" του πυρηνικού προγράμματος της Ιαπωνίας που σήμανε το τέλος μιας σύντομης περιόδου χωρίς την ατομική ενέργεια εξ αιτίας του ατυχήματος της Φουκουσίμα το Μάρτιο του 2011.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"