Αδυνατούν να πληρώσουν για αποξενωμένες περιουσίες, δηλώνουν οι Επιχειρηματίες Γης.-

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών απευθύνει ύστατη έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως λάβουν σοβαρά υπόψη τις ενστάσεις που επανειλημμένως έχουν εκφραστεί από το Σύνδεσμο και άλλους φορείς και αφορούν τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες ένα ακίνητο έχει πωληθεί και παραδοθεί, αλλά είτε δεν έχει εκδοθεί ο τίτλος ιδιοκτησίας, είτε έχει εκδοθεί αλλά δεν έγινε η μεταβίβαση.

Σε ανακοίνωσή του, μετά από έκτακτη συνεδρία που πραγματοποίησε για το θέμα της Φορολογίας Ακίνητης Ιδιοκτησίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών αναφέρει πως θεωρεί άδικο για τις επιχειρήσεις του, που μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να επιβιώσουν και να συγκρατήσουν θέσεις εργασίας, να καλούνται να καταβάλλουν φορολογίες για περιουσίες τις οποίες δεν κατέχουν.
Επίσης, θεωρεί άδικο για τους αγοραστές του, να υποχρεώνονται από την ίδια την Πολιτεία, να τους επιβάλλουν φορολογίες πολλαπλάσιες εκείνων που κανονικά θα έπρεπε να τους επιβληθούν, επειδή φορολογούνται σε κλίμακες σαφώς ψηλότερες από εκείνες που αναλογούν στις δικές τους περιουσίες.
«Τυχόν παράταση αυτής της ανορθόδοξης πρακτικής, το μόνο που θα επιτύχει θα είναι μια αχρείαστη γραφειοκρατία και ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι είναι σαφές ότι θα διεκδικήσουν από το κράτος επιστροφή του ποσού με το οποίο υπερχρεώθηκαν», προσθέτει η ανακοίνωση.
Επιπλέον, ο Σύνδεσμος δηλώνει έτοιμος, παρά τις δυσκολίες, να καταβάλει τις αυξημένες φορολογίες που αναλογούν στις περιουσίες που πραγματικά κατέχει, αλλά αδυνατεί να πληρώσει, για περιουσίες τις οποίες έχει αποξενωθεί.
Οι Επιχειρηματίες Ανάπτυξης Γης καλούν τους βουλευτές να ψηφίσουν με γνώμονα τη δίκαιη μεταχείριση των πολιτών και την ανάγκη επιβίωσης των επιχειρήσεων του τόπου και να μην δεχθούν αδιαμαρτύρητα την άρνηση των υπηρεσιών, εδώ και πολλούς μήνες, να βρουν λύση ώστε η πιο πάνω πρότασή τους να είναι άμεσα εφαρμόσιμη.
Καταληκτικά, προσθέτουν πως δεν είναι πρόθεσή τους να επιδεινώσουν περαιτέρω την πολύ δύσκολη θέση, στην οποία ήδη βρίσκεται το κράτος, όμως πρέπει να είναι σαφές ότι οι αποφάσεις που θα λάβει αύριο η Βουλή των Αντιπροσώπων, είναι καθοριστικές για την κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται, για ανάπτυξη της οικονομίας και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"