Η Ελλάδα στο επίκεντρο του ντιμπέιτ

Λίγες ημέρες έμειναν για τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, αλλά και για το κρίσιμο ντιμπέιτ της Κυριακής ανάμεσα στην Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον ηγέτη των Σοδιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, κεντρικό θέμα στην τηλεμαχία θα είναι η κρίση της ευρωζώνης και δη η Ελλάδα και αυτό εξαιτίας της δήλωσης του Στάινμπρουκ, ότι η Μέρκελ προσπαθεί να αποκρύψει το πραγματικό κόστος της κρίσης από τους Γερμανούς εκλογείς.

«Η Μέρκελ μοιράζει καθ' όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα υπνωτικά χάπια και προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι η σταθεροποίηση του ευρώ θα στοιχίσει στους Γερμανούς» δήλωσε ο ηγέτης  των Σοδιαλδημοκρατών, σε συνέντευξή του στη «Suedwest Presse» τονίζοντας ότι εάν ισχύουν οι τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περί νέου πακέτου για την Ελλάδα, η καγκελάριος πρέπει να αποκαλύψει τις προθέσεις της στους πολίτες.

Γι΄αυτό το λόγο ο αντίπαλος της Γερμανίδας καγκελαρίου, δήλωσε ότι θα την πιέσει ώστε να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για την Ελλάδα.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης πάντως δηλώνει έτοιμη να δώσει απαντήσεις για όλα τα «καυτά» θέματα της ευρωζώνης, ενώ ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Μέρκελ, Χέρμαν Γκρέχε, ανέφερε στο Reuters τα εξής:

«Με χαρά να συζητήσουμε τα της ευρωπαϊκής πολιτικής, αφού τα υψηλά ποσοστά που απολαμβάνει η καγκελάριος στον γερμανικό πληθυσμό, έχουν να κάνουν και με την εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει στο λαό μέσω της επιτυχημένης αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης».

«Πρέπει να υπερασπίσουμε την ευρωζώνη από τις ασθενικές, σοσιαλίζουσες θέσεις που θέλουν να την μετατρέψουν σε «χρεοζώνη», είπε ο Γκρέχε.

Να σημειωθεί ότι και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, είχε κατηγορήσει ευθέως την Ανγκελα Μέρκελ την περασμένη εβδομάδα ότι λέει ψέματα στους Γερμανούς ψηφοφόρους.

«Δεν μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του λαού συγκαλύπτοντας και αλλοιώνοντας πράγματα, την κερδίζεις λέγοντας μόνο την αλήθεια», είχε σχολιάσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"