Αποφασίζει το Ανώτατο για την έφεση Μιχαηλίδη


Το Ανώτατο Δικαστήριο συνεδριάζει σήμερα στις 10πμ για να εξετάσει την έφεση εναντίον της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση του Ντίνου Μιχαηλίδη στις ελληνικές αρχές σε σχέση με την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πρώην υπουργός έλαβε χθες εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές και σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για την εξέταση της έφεσής του.


Στο κείμενο της έφεσης, οι συνήγοροι του τέως υπουργού επικαλούνται επτά (7) λόγους για τους οποίους θεωρούν πως είναι λανθασμένη η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.
Ο πρώτος λόγος είναι η άνευ προηγουμένου, κατά τη θέση της υπεράσπισης,«επέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης» λόγω των πολλών δημοσιευμάτων αλλά και δηλώσεων για το ζήτημα, θέση την οποία είχε απορρίψει το Επαρχικό Δικαστήριο.
Ένα από τα άλλα βασικά σημεία τα οποία θα προέβαλαν οι δικηγόροι του κ. Μιχαηλίδη (σ.σ. σημεία που είχαν επικαλεστεί και στο Επαρχιακό Δικαστήριο, ως επί το πλείστον) είναι και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η τροποποίηση του Συντάγματος προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και έκδοσης που διαβίβασαν οι ελληνικές αρχές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"