Δεύτερο κύμα κινητικότητας σε όλα τα υπουργεία

Ολοκληρώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ο σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα κινητικότητας.


Ο πρωθυπουργός που προήδρευσε στη σύσκεψη έδωσε τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά τις αλλαγές στο δημόσιο και την κινητικότητα.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ξεκαθάρισε επίσης πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα ενώ για δεύτερη φορά έστειλε μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μέγαρου Μαξίμου, ανέφερε ότι ο ορίζοντας λήξης υλοποίησης του δεύτερου αυτού «κύματος» είναι το τέλος Σεπτεμβρίου τονίζοντας ότι σε αυτό θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ακόμα ότι τα στοιχεία του δεύτερου κύματος για τη μείωση του μεγέθους του Δημόσιου τομέα θα προέλθουν από την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων, που όπως είπε χαρακτηριστικά «μας οδηγεί στον εντοπισμό των πλεοναζόντων θέσεων που θα αξιολογηθούν με αξιοκρατικές διαδικασίες για να ενταχθούν στην κινητικότητα».

«Έχω ξαναπεί ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας οριζόντια μέτρα και παρεμβάσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν το χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου επαρκεί για την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος κινητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ο χρόνος είναι δεδομένος, η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο ακέραιο».

Στη διάρκειας δύο ωρών σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ο οποίος ζητά άμεσα αποτελέσματα, εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έλαβαν μέρος ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς όλων των υπουργείων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!