Θα εισφέρουν -εθελοντικά- και οι δικαστές


Αναβλήθηκε χθες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η τελική συζήτηση και ψηφοφορία επί της πρότασης νόμου για την τροποποίηση του Συντάγματος, προκειμένου να γίνονται αποκοπές και από τους μισθούς και άλλα ωφελήματα των δικαστικών, όταν αποφασίζονται ανάλογες εισφορές ή αποκοπές για τους δημόσιους υπαλλήλους.


Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, ωστόσο διαφώνησαν με αυτήν το ΕΥΡΩΚΟ και το Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών, που ήγειραν θέμα στην Ολομέλεια, όταν ο κ. Ομήρου ανακοίνωσε την αναβολή.

Ακολούθησε μακρά συζήτηση και τελικά αποφασίσθηκε να γίνει ψηφοφορία επί του αιτήματος της αναβολής, με 40 Βουλευτές (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ και Ζαχαρίας Κουλίας) να τάσσονται υπέρ και 2 (ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι) κατά. Δεν υπήρξαν αποχές.

Εξ όσων αναφέρθηκαν στη συζήτηση, φαίνεται ότι υπήρξε επιστολή από το Ανώτατο Δικαστήριο, με την οποία ενημερώνεται η Βουλή πως οι δικαστές θα καταβάλλουν οικειοθελώς ως εισφορά στο Δημόσιο Ταμείο ανάλογα ποσά τα οποία αποκόπτονται από τη μισθοδοσία στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Εφ' όσον η Βουλή διαπιστώσει ότι δεν τηρείται αυτή η δέσμευση, τότε θα επαναφέρει σχετική νομοθεσία τον προσεχή Σεπτέμβριο για τροποποίηση του Συντάγματος, προκειμένου να είναι δυνατή η διά νόμου ανάλογη αποκοπή από τους μισθούς και συντάξεις ή άλλων ωφελημάτων των Δικαστών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"