Εν αναμονή του προσχεδίου της έκθεσης


Η Λευκωσία βρίσκεται σε αναμονή του προσχεδίου έκθεσης της Τρόικας με στόχο να μελετήσει τα συμπεράσματα και να είναι έτοιμη εν' όψει του Eurogroup του Σεπτεμβρίου.


Το προσχέδιο αναμένεται να παραδοθεί σήμερα ή αύριο.

Στο μεταξύ η KPMG αναμένεται να επιδόσει στην αρχή εξυγίανσης που είναι η Κεντρική Τράπεζα και το τρίτο μέρος της έκθεσης, τον ισολογισμό της "κακής" Λαϊκής.

Στα χέρια της Κεντρικής Τράπεζας βρίσκεται ήδη η έκθεση της KPMG για τον ισολογισμό της Τράπεζας Κύπρου.

Τεχνοκράτες της KPMG Λονδίνου, του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας μελετούν την έκθεση διεξοδικά.

Γύρω στο 50% το κούρεμα
Ενημέρωση για το περιεχόμενο της έκθεσης του βρετανικού ελεγκτικού οίκου αναμένει και η Τράπεζα Κύπρου που αναλύοντας τους αριθμούς, υπολογίζει ότι το τελικό κούρεμα των ανασφάλιστων καταθέσεων θα κυμανθεί γύρω στο 50%.

Την ίδια ώρα η μεταβατική διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου συνεχίζει να κάνει σχέδια για διαχωρισμό της σε κτηματική και εμπορική.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Σοφοκλής Μιχαηλίδης, υποστήριξε ότι ο διαχωρισμός είναι η μόνη επιλογή για την είσπραξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Είπε, επίσης, ότι αυτό αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

"Τουμπεκί" το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ δεν σχολιάζει λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων της Τρόικας στην Κύπρο. Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρρεϊ, ερωτηθείς εάν το ταμείο εισηγείται το διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι η αποστολή της Τρόικας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από τη στιγμή, πρόσθεσε, που η αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη και η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα είναι από τα θέματα που συζητούνται, δεν επιθυμώ να προβώ σε σχόλια.

"Αδιανόητο το επιτόκιο 9%"

Ανώτερα στελέχη του Συνεργατισμού θεωρούν αδιανόητο το επιτόκιο 9% που φέρεται να ζητεί η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 1.5 δις. ευρώ που θα δανείσει η Τρόικα για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησής του.

Το ύψος του επιτοκίου ήταν από τα βασικά θέματα συζήτησης στις επαφές που είχε η Τρόικα στην Κεντρική Τράπεζα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΚΤ αλλά και η Κυβέρνηση, εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για το ύψος του επιτοκίου και ζήτησαν να γίνει περαιτέρω διαβούλευση με τη διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να μειωθεί και να φθάσει σε επίπεδα που θα επιτρέπουν στο Συνεργατισμό να αποπληρώνει το χρέος του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"