Σημείωμα-φωτιά Στουρνάρα

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους εφοριακούς των οποίων είναι ο πολιτικός προϊστάμενος ότι δεν θα πρέπει να υπολογίζουν στο όνομα του φορολογούμενου τον οποίων ελέγχουν καθώς τους παρέχεται η πολιτική κάλυψη στέλνει ο Γιάννης Στουρνάρας στο άτυπο σημείωμα που εστάλη για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.


Αφήνοντας σαφείς αιχμές και για τους προκατόχους του στο κτίριο της οδού Νίκης, ο κ. Στουρνάρας κάνει λόγο για τηλεφωνήματα που δέχεται από εφοριακούς που αναρωτούνται γιατί τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν «ανέγγιχτοι» (σ.σ. ο υπ. Οικονομικών κάνει λόγο για untouchables) στα οποία ο ίδιος απαντά: « Δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο Πάππας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή».

Οι αναφορές αυτές του υπουργού Οικονομικών ακολουθούν ττον απόηχο της πρόσφατης έκθεσης του ΔΝΤ όπου διατυπώνονταν αμφιβολίες για το κατά πόσον υπάρχει πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

Διαβάστε το επίμαχο σημείο που βρίσκεται στην 8η σελίδα του άτυπου σημειώματος:
«Άφησα για το τέλος το σημαντικότερο: παρέχουμε πολιτική κάλυψη. Θα εξηγήσω τι εννοώ: λαμβάνουμε συνεχώς τηλέφωνα από Εφόρους και Επόπτες και ελεγκτές, οι οποίοι ρωτούν: «Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλο-δικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε Δήμαρχο. Τον κυνηγάω;
Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι «untouchables» στην Ελληνική Κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα... κάτω από το αφορολόγητο.

Καθημερινά λοιπόν τονίζω και δεν θα κουραστώ να το τονίζω, ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο Πάππας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή.
Παρέχω δηλαδή την πολιτική κάλυψη και προσωπική στήριξη σε καθέναν που θέλει να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή. Αντίστοιχα, είμαι αμείλικτος σε καθέναν που κάνει τα στραβά μάτια».
Όσο για τις... επιτυχίες του οικονομικού επιτελείου είπε:

«Μπορεί να μην έχουμε θεαματικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, αλλά έχουμε κάποια πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα:
-         Εισπράττονται πρόστιμα
-         Δεν γίνονται ρυθμίσεις πλέον σε όσους έχουν χρήματα
-         Κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα
-         Κόσμος μπαίνει πλέον στη φυλακή για χρέη στο δημόσιο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"