Στη βουλή για την κατοχύρωση το χαλούμι


Ο φάκελος για κατοχύρωση του χαλουμιού προχωρεί, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας Γιαννάκης Γαβριήλ, λέγοντας ωστόσο ότι η διαδικασία κινείται με αργούς ρυθμούς.


Διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου έχει δοθεί περιθώριο για να υποβληθούν αντενστάσεις.

Οι Βουλευτές ενημερώθηκαν σήμερα για την πορεία του φακέλου και σύμφωνα με τον κ. Γαβριήλ ο Υπουργός Γεωργίας κλήθηκε να επισπεύσει τις διαδικασίες μετά την υποβολή των αντενστάσεων ώστε να κλείσει οριστικά το θέμα που ταλανίζει την Κυπριακή Δημοκρατία από το 1985.

Ο κ. Γαβριήλ είπε ότι μέσα από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι άλλα πράττει το Υπουργείο Εμπορίου και άλλα το Υπουργείο Γεωργίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το Υπουργείο Εμπορίου δεν προβαίνει στην επιβολή ποινών για μη συμμόρφωση με τις διατάξεις του διατάγματος για την ποσόστωση του γάλακτος, προσθέτοντας ότι από το Νοέμβριο πάρθηκαν 24 συνολικά δείγματα από τα οποία τα τρία διαπιστώθηκε ότι δεν συμμορφώνονται με την ποσόστωση, ωστόσο δεν επιβλήθηκαν ποινές.

Το Υπουργείο Εμπορίου, είπε, καθυστερεί και επιβραβεύει τους παρανομούντες.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος είπε ότι ο Υπουργός ενημέρωσε πως σε καμία περίπτωση δεν παρατηρείται καθυστέρηση στο φάκελο παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες και ότι το θέμα είναι στην σωστή πορεία και τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα.

Είπε ακόμη ότι ο ΔΗΣΥ πιστεύει πως για το θέμα δεν πρέπει να συντηρείται ο λαϊκισμός και ότι πρέπει να τερματιστούν οι αντιπαραθέσεις των οργανωμένων συνόλων για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Καλύτερα να λέγονται λιγότερα και να γίνονται περισσότερα, κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!