Ύστατη απόπειρα διάσωσης για Κυπριακές Αερογραμμές

Ύστατη απόπειρα διάσωσης για Κυπριακές ΑερογραμμέςΛευκωσία: Οι πλεονασμοί υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών, που αποτελούν πρόνοια του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας και συζητούνται για 14 μήνες και επί τριών διαφορετικών διοικήσεων, από χθες είναι γεγονός.

Σχετικές επιστολές έλαβαν χθες το απόγευμα 203 υπάλληλοι, ενώ άλλοι 219 θα έχουν ανάλογη μοίρα στη διάρκεια του προσεχούς διμήνου.
Οι συντεχνίες ΠΑΣΥΠΙ, ΣΥΠΚΚΑ και ΑΣΥΣΕΚΑ ξεκαθάρισαν ότι, αν και δεν αποποιούνται την όποια προοπτική διασφάλισης πρόσθετων αποζημιώσεων, δεν πρόκειται να κατέλθουν σε δυναμικά μέτρα. Την ίδια ώρα ΣΥΝΥΚΑ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, αλλά δεν παρατεντώνουν το σχοινί, καθώς αντιλαμβάνονται προφανώς ότι μια απεργία θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τον κρατικό αερομεταφορέα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, εκτιμάται ότι κάτι έστω ελαφρώς καλύτερο θα χαράξει για το προσωπικό των Κ.Α. από τη μεθαυριανή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η μη υλοποίηση των πλεονασμών είχε έως τώρα συνολικό κόστος για την εταιρεία πέραν των 30 εκατ. ευρώ, ενώ κάθε μήνα η ζημιά φτάνει τα δύο εκατ. και το ημερήσιο κόστος είναι 100.000 ευρώ.
 
Μέχρι το τέλος του χρόνου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Κ.Α. Τώνης Αντωνίου υποστήριξε ότι θα εξοικονομηθούν 12 εκατ. ευρώ από τους πλεονασμούς και άλλα 12 εκατ. ευρώ από την κατάργηση των εσωτερικών δρομολογίων της Ελλάδας. Η υπολογιζόμενη ζημιά στις Κ.Α. για όλο το χρόνο φέτος, ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"