"Μην επιτεθείς στο Χαλέπι"


Η γαλλική κυβέρνηση επικρίνει την -ουσιαστικά προαναγγελθείσα- επίθεση του συριακού καθεστωτικού στρατού στις θέσεις των ανταρτών στο Χαλέπι, υποστηρίζοντας πως θα τορπιλίσει την ειρηνευτική διάσκεψη στη Γενεύη. Το Παρίσι ανέφερε πως οι αντικαθεστωτικοί πρέπει να εξοπλιστούν.

Ο στρατός του Άσαντ πρόκειται να κινηθεί στο Χαλέπι, μετά την ανακατάληψη του Κουσέιρ -με τη βοήθεια μαχητών της Χεζμπολάχ, η οποία αναμένεται επίσης να είναι παρούσα και στη νέα επιχείρηση.

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την έφοδο» είπε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λορέν Φαμπιούς στο τηλεοπτικό France2.

«Πρέπει να την σταματήσουμε επειδή εάν δεν αποκαταστηθούν οι ισορροπίες στο συριακό έδαφος, δεν θα γίνει η διάσκεψη στη Γενεύη», υποστήριξε, καθώς η αντιπολίτευση θα αποσύρει τη συμφωνία της για προσέλευση στη διάσκεψη.

ΗΠΑ και Ρωσία προσπαθούν να φέρουν στο τραπέζι των συνομιλιών το καθεστώς και την αντιπολίτευση στη Συρία, που προγραμματίζεται για τον Ιούλιο στη Γενεύη -το εάν όντως θα πραγματοποιηθεί είανι ακόμη αβέβαιο.

Η Γαλλία κάλεσε επίσης σε εξοπλισμό των ανταρτών: «Οι στρατιώτες της αντίστασης πρέπει να έχουν όπλα επειδή ο Άσαντ έχει αεροπορία, ισχυρό οπλισμό και χημικό οπλοστάσιο» είπε ο Φαμπιούς. Το Παρίσι, ανέφερε θα τηρήσει την συμφωνία των «27» να μην παραδοθούν όπλα στην Συρία μέχρι την 1η Αυγούστου (μετά την άρση του εμπάρκο της ΕΕ, για την οποία είχε πιέσει το ίδιο μαζί με το Λονδίνο).
Πηγήin.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"