Πρώτη δόση από Eurogroup, αλλά με σχέδιο δράσης

Πρώτη δόση από Eurogroup, αλλά με σχέδιο δράσηςΛευκωσία: Πρώτη δόση αλλά με action plan για το ξέπλυμα χρήματος, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Eurogroup και η Κύπρος θα πρέπει να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο πριν την εκταμίευση των πρώτων χρημάτων.

H δισέλιδη έκθεση της Τρόικας, που βρίσκεται ενώπιον των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, δεν είναι ισοζυγισμένη και φαίνεται να περιλαμβάνει περισσότερα αρνητικά σημεία σε σχέση με τα θετικά.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η έκθεση απαλλάσσει την Κύπρο από τις βαριές κατηγορίες που είχαν εκτοξεύσει χώρες, όπως η Γερμανία για ανεξέλεγκτους Ρώσους ολιγάρχες, που χρησιμοποιούν το νησί για «ξέπλυμα» χρήματος.

Η έκθεση φαίνεται να εντοπίζει πάντως ζητήματα όπως η διαφάνεια για τον πραγματικό δικαιούχο εταιρειών που διακινούν χρήματα.

Ζητεί όπως υπάρχει ρύθμιση του ευρύτερου χρηματο-οικονομικού κλάδου και επαγγελματικών φορέων, όπως είναι τα ελεγκτικά και νομικά γραφεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση υπάρχουν αναφορές για κενά λειτουργίας που εντοπίζονται στο Γραφείο Εφόρου Εταιρειών με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Τρόικα, να μη λειτουργεί ικανοποιητικά.

Στην έκθεση, που συνέταξε, η Τρόικα αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αναφορών από τις τράπεζες στη ΜΟΚΑΣ για ξέπλυμα χρήματος.

Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει ποιες θα είναι οι δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που είχαν έντονη θέση για το ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/144597/proti-dosi-apo-eurogroup-alla-me-schedio-drasis#sthash.iIf5OIai.dpuf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"