Θα πέσει ψαλίδι στις δαπάνες

Θα πέσει ψαλίδι στις δαπάνεςΛευκωσία: Με γενική ανησυχία για την επιδείνωση των δεικτών της οικονομίας και εκτόξευση της ανεργίας την περίοδο 2013 – 2014, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε χθες βαρυσήμαντες τοποθετήσεις ενώπιον της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προειδοποίησε πως τα δύσκολα δεν έχουν ακόμα περάσει και ανέφερε πως η Κυβέρνηση θα τηρήσει πιστά όσα έχουν συμφωνηθεί στο Μνημόνιο, διότι είναι ο μόνος τρόπος να εξέλθει η Κύπρος από τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Απέρριψε οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση κάνοντας λόγο για «επικίνδυνους ακροβατισμούς και αδόκιμες συνταγές που ενέχουν κινδύνους».

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η Κυβέρνηση είχε και σχέδιο β και σχέδιο γ όταν προσερχόταν στη συνεδρία του Γιούρογκρουπ, δεν είχε όμως κάποιον να τη δανείσει με 42 δισ. ευρώ.

Ζήτησε να σταματήσουν τα σχόλια της πολυθρόνας και διαβεβαίωσε πως τυχόν αστοχία στα δημόσια οικονομικά θα διορθωθεί με εξοικονομήσεις και όχι με πρόσθετες φορολογίες.

Υποσχέθηκε επίσης νέα μέτρα με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης.

Καταπέλτης ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων που υπογράμμισε πως λάθη πολλών ετών που σήμερα πληρώνουμε, δημιούργησαν μια οικονομική βόμβα η οποία έσκασε.

Ο κ. Ζαχαριάδης ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μη φοβηθεί το πολιτικό κόστος και να προχωρήσει σε τομές. Σημείωσε πως «οι επιχειρήσεις προσαρμόστηκαν βίαια στη νέα τάξη πραγμάτων», προσθέτοντας πως δεν ζητούν χάρες αλλά «κατανόηση και τις αποδείξεις ότι δρουν σ’ ένα φιλικό περιβάλλον». Ζήτησε επίσης άρση των περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"