Αναζητείται διευθύνων σύμβουλος για Τρ. Κύπρου

Αναζητείται διευθύνων σύμβουλος για Τρ. ΚύπρουΛευκωσία: Τα απαγορευτικά διατάγματα που έχουν μπλοκάρει μισό δισεκατομμύριο ευρώ, τεχνοκρατικά θέματα για τον ισολογισμό της Τράπεζας Κύπρου και η αναζήτηση διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να βρεθούν στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα συζητήσει με το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο του χρηματοπιστωτικού οργανισμού και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, μια σειρά από κρίσιμα θέματα.

Στη συνάντηση που αναμένεται να γίνει σήμερα στο Προεδρικό στις 11:30 θα τεθούν τα θέματα που μπλοκάρουν την σταδιακή έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης.

Δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα του διευθύνοντος συμβούλου που θα αναλάβει καθήκοντα μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι οι νέοι μέτοχοι.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο που αναμένεται να προκύψει η νέα μετοχική σύνθεση της Τράπεζας Κύπρου πρέπει κάποιος να αναλάβει τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου.

Το εγχείρημα φαίνεται δύσκολο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να περιορίζεται.

Η Αρχή Εξυγίανσης, που είναι η Κεντρική Τράπεζα, φαίνεται ότι ενθαρρύνει το μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου στην ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα μπορέσει να ελέγχει περίπου το 10% του μετοχικού κεφαλαίου και να αγοράσει την αξία των μετοχών που θα προκύψουν από τους χιλιάδες νέους μικρομετόχους. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"