Παγοποιείται και δεν καταργείται το επίδομα μάνας

Λευκωσία: Την αντίθεσή του στην κατάργηση του επιδόματος μάνας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στη γιορτή της πολύτεκνης μάνας που διοργάνωσε η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως το επίδομα μάνας, όπως και άλλα επιδόματα, λόγω της οικονομικής κρίσης παγοποιείται, μέχρις ότου οι συνθήκες επιτρέψουν ξανά να δοθεί.

Παράλληλα, εξήγγειλε τη δημιουργία διυπουργικής Επιτροπής με την παρουσία και συμβολή της ηγεσίας της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, που στόχο θα έχει την κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης δημογραφικής πολιτικής, η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται μόλις τα οικονομικά του κράτους το επιτρέπουν.

Ο Πρόεδρος στην ομιλία του ανέφερε ότι «για τις οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω μπορεί να παραχωρηθεί δημόσιο βοήθημα με βάση τον περί Δημοσίων Βοηθημάτων και Υπηρεσιών Νόμο, τόσο στην περίπτωση που οι γονείς εργάζονται όσο και στην περίπτωση που οι γονείς είναι άνεργοι ή δεν εργάζονται λόγω προβλημάτων υγείας.

» Οι οικογένειες με τρία εξαρτώμενα παιδιά βοηθούνται επίσης με βάση την ίδια νομοθεσία, όταν τα εισοδήματα ή άλλοι οικονομικοί τους πόροι δεν επαρκούν για την ικανοποίηση των βασικών και ειδικών τους αναγκών», ανέφερε

Καταλήγοντας ο Ν.Αναστασιάδης παρέθεσε αριθμούς λέγοντας ότι «το κράτος επιδοτεί μέσω της Υπηρεσίας Χορηγιών του Υπουργείου Οικονομικών 15.348 τρίτεκνες οικογένειες, με ετήσια δαπάνη €35.239.000 και 9.196 πολύτεκνους με ετήσια δαπάνη €37.658.000». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"