Στο πηδάλιο των Κυπριακών Αερογραμμών ο Αντ. Μιχαηλίδης

Στο πηδάλιο των Κυπριακών Αερογραμμών ο Αντ. Μιχαηλίδης  Λευκωσία: Νέα διοίκηση αποκτά αύριο ο εθνικός αερομεταφορέας, με απόφαση που αναμένεται να λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο ύστερα από σχετική πρόταση που θα καταθέσει στο σώμα ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Ήδη φαίνεται ότι κλείδωσε το όνομα του νέου προέδρου του Δ.Σ. που είναι ο επιχειρηματίας Αντώνης Μιχαηλίδης, ο οποίος διατέλεσε υπουργός Εμπορίου επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ο κ. Μιχαηλίδης, προσέγγισε ήδη κάποια από τα μέλη του υφιστάμενου Δ.Σ. κατά πόσον θα ήθελαν να συνεχίσουν και στη νέα σύνθεση του σώματος, ενώ οι βολιδοσκοπήσεις διαφόρων συνεχίζονταν μέχρι χθες εκ μέρους της Κυβέρνησης.  Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η ηγεσία της ΣΥΝΥΚΑ-ΣΕΚ, με επιστολή που απέστειλε προχθές στην αρμόδια τετραμελή διυπουργική επιτροπή, ζητά ευθέως την αντικατάσταση του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών, διευκρινίζοντας συνάμα ότι δεν επιρρίπτει καμιά ευθύνη στην υφισταμένη διοίκηση, η οποία και προσπάθησε φιλότιμα για τη διάσωση της εταιρείας.

Ωστόσο, προστίθεται στην ίδια επιστολή, το σχέδιο ανασυγκρότησης δεν προωθείται και η εφαρμογή της συμφωνίας της 12ης Απριλίου δεν υλοποιείται, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο εθνικός αερομεταφορέας.

Η ΣΥΝΥΚΑ-ΣΕΚ χαρακτηρίζει την όλη καθυστέρηση που παρατηρείται καταστροφική για το μέλλον των Κ.Α. και καλεί την Κυβέρνηση να ενεργήσει τάχιστα και να καλύψει τα όποια προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζονται από την ίδια την εταιρεία, για την άμεση υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης.

Ωστόσο, λόγω της διχογνωμίας, από πού θα αντληθούν τα λεφτά για τις χαριστικές αποζημιώσεις στους 490 υπαλλήλους των Κ.Α. που θα πλεονάσουν από την εταιρεία, η συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης, για την ακρίβεια της διυπουργικής επιτροπής και της απερχόμενης διοίκησης των Κ.Α. υπήρξε προβληματική.

Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι για δέκα ημέρες και πλέον και παρά τα επανειλημμένα διαβήματα της διοίκησης δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς. Κι αυτό τη στιγμή που από ημέρες τώρα διέρρεαν στον Τύπο διάφορες πληροφορίες για κινήσεις κυβερνητικών στελεχών προς αναζήτηση ατόμων για να στελεχώσουν το νέο Δ.Σ. του εθνικού αερομεταφορέα.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"