Σημείο τριβής τα περι πολεοδομικής αμνηστίας

Σημείο τριβής τα περι πολεοδομικής αμνηστίαςΛευκωσία:  Το θέμα της πολεοδομικής αμνηστίας και η διαδικασία που ακολουθείται αποτελεί αντικείμενο τριβής μεταξύ δημαρχείων και επαγγελματιών, οι οποίοι προωθούν υποθέσεις πελατών, κάτι το οποίο δείχνει ότι δεν έχουν αντιληφθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να εξεταστεί μια αίτηση.

Ένα από τα τελευταία παραδείγματα, η καταγγελία του επαγγελματία Κ.Α. Ιωάννου εις βάρος του δημοτικού μηχανικού Πολεμιδιών κ. Μιχάλη Φιλίππου, ο οποίος  φέρεται να είπε στον επαγγελματία ότι η αίτησή του είναι «για τον κάλαθο των αχρήστων».

Ο ίδιος ο κ. Φιλίππου απορρίπτει την καταγγελία και υποστηρίζει ότι υπέδειξε στον επαγγελματία πως χρησιμοποίησε λάθος έντυπο γι’ αυτό του έδωσε το σωστό με σκοπό να το συμπληρώσει.

Ο κ. Ιωάννου αναφέρει σε επιστολή-καταγγελία ότι ο πελάτης του έχει αγοράσει έξι καταστήματα με σέντε στο Συγκρότημα της Εταιρείας της Λαϊκής Υπεραγοράς Ορφανίδης στις 28 Σεπτεμβρίου 1994 στη Λεμεσό και έκτοτε αναμένει τίτλους ιδιοκτησίας.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 ο ιδιοκτήτης των έξι καταστημάτων υπέβαλε Δήλωση-Πρόθεση (Α Φάσης, τύπος Ε.Π.ΔΠ) στο Υπουργείο Εσωτερικών ενώ έχει καταχωρίσει και Αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον της εταιρείας Ορφανίδης, για τη μη έκδοση των Τίτλων Ιδιοκτησίας των έξι καταστημάτων.

Ο κ. Ιωάννου αναφέρει πως προσπάθησε να πείσει τον δημοτικό μηχανικό να παραλάβει την αίτηση, αλλά αυτός του είπε πως «είναι για να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων».

Ο κ. Ιωάννου ισχυρίζεται ότι ο δημοτικός μηχανικός δεν γνωρίζει τη νομοθεσία στην οποία, όπως αναφέρει, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Υποστηρίζει δε, πως με βάση τη νομοθεσία, ο πελάτης του δεν προχώρησε σε αλλαγές στα καταστήματά του, οπόταν δικαιούται να υποβάλει αίτηση όχι στην Πολεοδομία, αλλά απευθείας στον Δήμο.

Από πλευράς του, ο δημοτικός μηχανικός υποστηρίζει πως οι παρανομίες στα καταστήματα είναι τέτοιες που έπρεπε να κατεδαφιστούν. Υπέδειξε, επίσης, πως τα έξι καταστήματα λειτουργούν χωρίς άδεια, αφού έχουν υποστεί προσθήκες χωρίς άδεια.

Ο κ. Φιλίππου υποστηρίζει πως έδωσε στον κ. Ιωάννου τη σωστή φόρμα να συμπληρώσει και ότι του υπέδειξε ότι η διαδικασία που ακολουθούσε ήταν λανθασμένη, αφού η αίτηση έπρεπε να υποβληθεί στο Τμήμα Πολεοδομίας.

Τέλος, υπέδειξε πως ο δήμος δεν είναι πολεοδομική Αρχή αλλά οικοδομική Αρχή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"