Γαλάζιο το κύπελλο: ΑΕΛ - Απόλλων 1-2 στον τελικό


Γαλάζιο το κύπελλο: ΑΕΛ - Απόλλων 1-2 στον τελικόΛεμεσός: «Φέρτε μου να πιω να ξημερωθώ», φώναζαν οι φίλοι του Απόλλωνα και το φετινό κύπελλο θα καταλήξει στη βιτρίνα του σωματείου των γαλάζιων. Η ομάδα του Χρίστου Χριστοφόρου επικράτησε με 2-1 της ΑΕΛ στο μεγάλο τελικό της Λεμεσού στο Τσίρειο χάρις σε γκολ των Καρδόσο και Σούρντου (πεν.) στην παράταση (94' και 118') και κατέκτησαν το έβδομο τρόπαιο κυπέλλου στην ιστορία τους. Το γκολ της τιμής για τους γαλαζοκίτρινους πέτυχε ο Βουό στο 136'.

Ο Χρίστος Χριστοφόρου το 1987 πανυγήρισε το κύπελλο ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και φέτος ως προπονητής του Απόλλωνα. Όσον αφορά στην αναμέτρηση, η αναμέτρηση δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας στο μεγαλύτερο διάστημα ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες.
ΑΕΛ (Ζόρζε Κόστα): Ντεγκρά, Αϊρόσα (16' Αραούζο), Ουόν, Ζούνιορ, Καρλίτος (90' + 8 Κωνσταντίνου), Μοντέιρο, Σατσέτι, Ντεντέ, Σα (91' Πάουλο Σέρζιο), Μπεμπέ, Βουό.
Απόλλων (Χρίστος Χριστοφόρου): Βάλε, Λόπες, Μερκής, Χαραλάμπους, Βασιλείου, Σούρντου, Αμντανί, Κυριάκου (86' Κωνσταντίνου), Παπουλής, Θεοδωρίδης (73' Παουλίνιο / 92' Καρδόσο), Γκαρθία.
Σκόρερ: 94' Καρδόσο, 118' Σούρντου (πεν.), 136' Βουό
Κίτρινες: Αραούζο, Μοντέιρο / Γκαρθία, Βάλε
Αποβολές: -
Διαιτητές: Ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα (διεθνής από το 2003) με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πρίμοζ Αρχάρ (διεθνής από το 2003) και Μάρκο Στάντσιν (διεθνής από το 2005). Τέταρτος διαιτητής ο επίσης Σλοβένος Πέριτς Ντράγκοσλαβ.
Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"