Δέντρο το μνημίο για το τσουνάμι


Το τελευταίο δέντρο του τσουνάμι γίνεται μνημείο!Τόκιο: Η εκκαθάριση αλλά και η ανάπλαση της περιοχής που επλήγη από το φονικό τσουνάμι το 2011 στην Ιαπωνία συνεχίζεται 2 χρόνια μετά.

Ένα πεύκο-θαύμα ήταν το μοναδικό που επέζησε της καταστροφής από ένα δάσος 70.000 και πλέον δέντρων που αφανίστηκε κατά μήκος της ακτής Ρικουζεντακατάτα, στην περιοχή Ιουάτε.

Για 18 ολόκληρους μήνες παρέμενε όρθιο και ζωντανό ανάμεσα στα νεκρά δέντρα του δάσους να θυμίζει ότι ακόμα και μετά από μια ολική καταστροφή μπορεί να υπάρξει ελπίδα αλλά και ζωή μέσα από τα συντρίμμια.
Τελικά, όμως, λόγω των υψηλών επιπέδων μόλυνσης του περιβάλλοντος το δέντρο δεν τα κατάφερε και άρχισε σιγά-σιγά να πεθαίνει.

Οι Αρχές τότε αποφάσισαν να δημιουργήσουν γύρω του ένα μεταλλικό καλούπι για να διατηρήσουν έστω και έτσι το δέντρο στη θέση που βρίσκεται, εκεί που υπήρχε ο κορμός και τα κλαδιά του.

Ένα μνημείο θύμισης και ανάμνησης της τρομακτικής καταστροφής που υπέστη η περιοχή, για να μην ξεχνούν οι παλιότεροι αλλά και για να θυμούνται οι νεότεροι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"