Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η συνάντηση του Αντ.Σαμαρά με την Τρόικα

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η συνάντηση του Αντ.Σαμαρά με την ΤρόικαΑθήνα: Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις συνομιλίες με την τρόικα έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στη νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό εν όψει της συνάντηση με την Τρόικα, την Τετάρτη.
Στη νέα σύσκεψη μετέχουν επίσης ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.
«Κρίναμε σκόπιμο, από τη στιγμή που τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συζήτηση σε τεχνικές λεπτομέρειες, να δώσουμε μία μέρα ακόμα στις συζητήσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, εκφράζοντας την παράλληλα αισιοδοξία για την πορεία των συνομιλιών.
Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των δανειστών, η οποία επρόκειτο να γίνει στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, αναβλήθηκε για τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης.
Όπως ανέφερε νωρίτερα το vima.gr,  πηγές προσκείμενες στο Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι για την ώρα δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. 
Προηγουμένως είχαν διαρρεύσει πληροφορίες που έφεραν την Τρόικα να απέχει σημαντικά από τις εκτιμήσεις επιτελών του υπουργού Οικονομικών. 
Προφανώς στο μεσοδιάστημα μέχρι την απογευματινή συνάντηση της Τετάρτης θα επιχειρηθεί η άμβλυνση των διαφορών με σκοπό να συγκλίνουν οι εκτιμήσεις για τις δημοσιονομικές εξελίξεις. 
Οι ξένοι εμπειρογνώμονες αμφισβητούν ορισμένες πλευρές της δημοσιονομικής διαχείρισης, θεωρούν ότι δεν έχει αναληφθεί η απαιτούμενη δράση και είναι διατεθειμένοι την προσεχή Παρασκευή να αναχωρήσουν από την Αθήνα χωρίς συμφωνία, αφήνοντας την καταβολή της δόσης του Μαρτίου εκκρεμή, μέχρι να πεισθούν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα προκειμένου να διορθώσει την κατάσταση.
Συγκεκριμένα, θεωρούν σημαντική την «τρύπα» των ασφαλιστικών εισφορών και προβλέπουν δημοσιονομικό κενό ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ από την διαχείριση των ταμείων. 
Για τον ΕΟΠΥΥ πιστεύουν ότι δεν λειτουργεί όπως πρέπει, ενώ επιμένουν στο θέμα της παρακολούθησης των οικονομικών των ΟΤΑ. 
Ακόμη, επιμένουν στην είσπραξη του τέλους επί των ακινήτων από τη ΔΕΗ και στις διεκδικήσεις τους για κινητικότητα και απολύσεις προσωπικού στο κράτος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"