Αναπόφευκτες οι ιδιωτικοποιήσεις κατά τους Τροϊκανούς


Διαδοχικές συναντήσεις στη Λευκωσία, με Γενικό Ελεγκτή, Λογιστή και Υπουργεία Οικονομικών, Συγκοινωνιών, Εμπορίου και Εσωτερικών, είχαν χθες κλιμάκια της Τρόικας.Τα οικονομικά, περιουσιακά στοιχεία και τα μισθολόγια των Ημικρατικών οργανισμών βρέθηκαν στο μικροσκόπιο.  Με ξεκάθαρη ατζέντα, συναντήθηκαν και με τις διοικήσεις της CYTA και της Αρχής Λιμένων.

Προς ιδιωτικοποιήσεις
Φαίνεται ότι η ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, είναι αναπόφευκτή δεδομένου ότι δεν τίθεται θέμα η Τρόικα να δεχθεί το βασικό σενάριο της Pimco, αφού άλλωστε αυτό δεν έγινε σε καμιά χώρα που βρίσκεται σε μνημόνιο, παρά μόνο στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί περίπτωση μοναδική κατά τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. 
 
Συνεπώς, ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων είναι ανοικτός και απόλυτα συνδεδεμένος με τη βιωσιμότητα του χρέους και το συμφωνηθέν μνημόνιο. Τεχνοκρατικά κλιμάκια, άρχισαν να θέτουν κάτω από το μικροσκόπιο τους περιουσιακά στοιχεία και οικονομικά δεδομένα των ημικρατικών οργανισμών. Σήμερα, είχαν συνάντηση με τη Γενικό Ελεγκτή, τη Γενικό Λογιστή, τα υπουργεία Οικονομικών, Συγκοινωνιών, Εμπορίου και Εσωτερικών.
 
Κρίσιμη η συνάντηση με τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη
Η συνάντηση του κλιμακίου της Τρόικας με την Γενική Ελέγκτρια, διήρκησε διόμιση ώρες.Έγινε καταρχήν, μια γενική ενημέρωση για το καθεστώς και τα βασικά χαρακτηριστικά των Ημικρατικών Οργανισμών. Η προσέγγιση ήταν κατά βάση τεχνοκρατική. Ανασκοπήθηκαν επισημάνεις της Γενικής Ελεγκτού μέσα από την έκθεση της για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Υπήρξε ελεύθερη συζήτηση ως προς την ανάγκη ύπαρξης των Ημικρατικών Οργανισμών υπό την κρατική ομπρέλα και τη δυνατότητα ιδιωτικοποίησης τους.
 
Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι οι Τροικανοί είχαν υπό μάλης την έκθεση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη όταν το απόγευμα συναντήθηκαν με την CYTA και την Αρχή Λιμένων. Και μάλιστα, διατύπωσαν την άποψη, ότι δεν θα ήταν απαραίτητοι εάν διαχρονικά εφαρμόζονταν οι παρατηρήσεις της Γενικής Ελεγκτού. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η συνάντηση με την Γενική Λογίστρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"