Γιούρογκρουπ: Να κλείσει η δανειακή σύμβαση εντός Μαρτίου


Συμφωνία για τον  έλεγχο του ξεπλύματος από ανεξάρτητο οίκο.- Ανοικτά τα θέματα ιδιωτικοποιήσεων και κουρέματος καταθέσεων.-
 
Στον έλεγχο του θέματος περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, από ανεξάρτητο οίκο, κατέληξαν οι ευρωπαίοι εταίροι, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά τη λήξη της συνεδρίασης.
 
Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «οι νέες κυπριακές αρχές έχουν συμφωνήσει για μια ανεξάρτητη αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο οι κυπριακές τράπεζες εφαρμόζουν τους νόμους κατά του ξεπλύματος χρήματος. Αυτό ικανοποιεί τη Γερμανία, η οποία έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο νησί.
 
Η Τρόικα είπε ο κ. Ντάισελμπλούμ θα βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συζητήσει τις λεπτομέρειες που αφορούν το θέμα και εντός Μαρτίου να δοθούν τελικές συμφωνίες.
 
¨Όπως μετέδωσε  το πρακτορείο Ρόιτερ, οι  υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα για τις λεπτομέρειες σχετικά με την δανειακή σύμβαση της Κύπρου, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν δεσμευμένοι στην προσπάθεια ολοκλήρωσης μιας συμφωνίας ως τα τέλη του Μαρτίου επικαλούμενο δηλώσεις των αξιωματούχων της ΕΕ.
 
«Η ανακοίνωση (του Γιούρογκρουπ)  αναφέρει ότι επίκειται η σύναψη συμφωνίας ως τα τέλη του Μαρτίου, εν τούτοις δεν υπήρξε πρόοδος σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος» διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και μεταρρύθμισης του τραπεζικού τομέα, μέτρα που θα απαιτηθούν σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό, υποστήριξε ο ένας από τους εμπλεκόμενους στις διαπραγματεύσεις αξιωματούχους, μιλώντας στο πρακτορείο και ζητώντας να μην κατονομαστεί.
 
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και οι θεσμοί της ΕΕ δεν έχουν έως σήμερα καταλήξει σε συμφωνία για το εάν, πώς και σε ποιο ποσοστό θα κληθούν να συμμετέχουν οι καταθέτες των τραπεζών στην 'διάσωση' της κυπριακής οικονομίας, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"