Ομοβροντία αντιδράσεων για τον διορισμό Σταυρινάκη


Ομοβροντία αντιδράσεων προκάλεσε ο διορισμός  του Σπύρου Σταυρινάκη, στη θέση του υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, 13 μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές. Το δίκαιο της ανάγκης επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να δικαιολογήσει την ενέργεια του, παρά το γεγονός ότι η θέση παραμένει κενή από το 19 63.

Ο Πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου.
 
«Η Κύπρος μπροστά σε αυτή την κρίση ενώ πήγε να υπάρξει κινητοποίηση ενότητας με τη ψηφοφορία και των μνημονιακών νομοσχεδίων, ο διορισμός αυτός δυναμιτίζει το στοιχείο της ενότητας και είναι κι επικίνδυνο για το Κυπριακό», είπε χαρακτηριστικά.
Στην αντιπαράθεση για το διορισμό ενεπλάκησαν και οι υποψήφιοι Πρόεδροι.
 
«Οτιδήποτε γίνει, το οποίο αντιβαίνει το Σύνταγμα, κάτω από οποιανδήποτε επίκληση, θα ακυρωθεί. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, δεν είναι το δίκαιο της ανάγκης, είναι η κομματική ανάγκη», είπε ο Υποψήφιος Νίκος Αναστασιάδης.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιλλήκας, έκανε λόγο για πρόκληση από ηθικής, αλλά και πολιτικής άποψης, να γίνονται διορισμοί από την όποια κυβέρνηση, δεκαπέντε μέρες πριν τη λήξη της θητείας της.
 
«Αυτό το λανθασμένο πολιτικό μήνυμα, πρέπει να το διορθώσει η Κυβέρνηση αποσύροντας το διορισμό του κ. Σταυρινάκη», είπε.
Για φαρσοκωμωδία που διεξάγεται μπροστά στα μάτια των πολιτών κάνει λόγο η Υποψήφια Πρόεδρος των ΕΔΗ, Πραξούλα Αντωνιάδου. Η Πραξούλα Αντωνιάδου, υποστηρίζει ότι η θέση παραμένει κενή τα τελευταία 52 χρόνια, επειδή συνταγματικά ανήκει σε Τουρκοκύπριο.
Οργανωμένη προσπάθεια άλωσης της Κεντρικής Τράπεζας από το ΑΚΕΛ, διαπιστώνουν τα κόμματα πλην του κυβερνώντος.
«Αποτελεί την τελευταία προκλητική πράξη της απερχόμενης κυβέρνησης, εκτός κι αν ανακαλύψουν μεσα στις επόμενες μέρες που τους έχουν απομείνει και κάποια άλλη θέση που παραμένει κενή για 50 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης.
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, είπε ότι η κυβέρνηση σπεύδει να διορίσει προκλητικά και αντιδεοντολογικά κατά τρόπο μάλιστα πρωτοφανή, υποδιοικητή στην Κεντρική τράπεζα εγείροντας με τον τρόπο αυτό σοβαρά πολιτικά αλλά και νομικά ζητήματα.
Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Νίκος Νικολαϊδης, έκανε λόγο για ενέργεια άκαιρη, χωρίς επαρκή δικαιολόγηση η οποία δίνει την εικόνα ικανοποίησης πολιτικών σκοπιμότητων.
 
Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, είπε ότι η δικαιολογία ότι πολλαπλασιάστηκαν οι αρμοδιότητες του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, είναι το λιγότερο αστεία.
 
Η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου χαρακτήρισε τον διορισμό «πολιτικό πραξικόπημα».
ΤΟ ΑΚΕΛ υπεραμύνθηκε του διορισμού, του κυρίου Σταυρινάκη.
 
«Ο ΔΗΣΥ και οι συνοδοιπόροι έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν ‘νέο Σύνταγμα’ που να προβλέπει ότι κάθε απερχόμενη Κυβέρνηση θα πάψει να ασκεί τα καθήκοντα της όποτε το προτιμούν οι ίδιοι; Έξι μήνες, ένα χρόνο, δύο χρόνια πριν από τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"