Πολύνεκρo τέλος στο εργοστάσιο φυσικού αερίου στην Αλγερία


Σκοτώθηκαν 55 διασώθηκαν 792.-
 Με μια τελική επίθεση, οι δυνάμεις ασφαλείας της Αλγερίας τερμάτισαν την πολιορκία εργοστασίου παραγωγής φυσικού αερίου στην έρημο της Σαχάρας, από ισλαμιστές ενόπλους που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα του Μαγρέμπ.
 
Είκοσι τρεις όμηροι και 32 ένοπλοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν κατά την τετραήμερη επιχείρηση, ενώ ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλγερίας αναφέρει ότι απελευθερώθηκαν 685 Αλγερινοί και 107 αλλοδαποί εργαζόμενοι.
 
Πλήρη στοιχεία στοιχεία για τις εθνικότητες των θυμάτων δεν έχουν γνωσθεί. Στους εργαζόμενους περιλαμβάνονται Βρετανοί, Γάλλοι, Νορβηγοί, Αμερικανοί και Ιάπωνες.
 
Εκτιμάται ότι στους νεκρούς περιλαμβάνεται και ο ηγέτης των ισλαμιστών μαχητών, ο οποίος ευθύνεται για την πολιορκία του εργοστασίου.
 
Από έρευνα που έγινε στις εγκαταστάσεις του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων πολυβόλα, τυφέκια, οβίδες όλμων, ροκέτες και πολλά πυρομαχικά και εκρηκτικά.
 
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται η κυβέρνηση της Αλγερίας, στον απόηχο της φονικής ομηρίας στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.
 
Δήλωσε ότι ζήτησε από τις αρχές της Αλγερίας πληρέστερη πληροφόρηση για τα συμβάντα, ενώ σημειώνει ότι οι σκέψεις και οι προσευχές του αμερικανικού λαού είναι με τις οικογένειες όλων εκείνων που έχασαν την ζωή τους ή τραυματίστηκαν στη τρομοκρατική επίθεση.
 
Ο Πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι η πολύνεκρη αυτή επίθεση είναι μια ακόμα υπενθύμιση της υπαρκτής απειλής από την Αλ-Κάιντα και άλλες βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες στη βόρεια Αφρική.
 
Θα συνεχίσουμε, κατέληξε, την στενή συνεργασία με όλους τους εταίρους μας για την καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας στην περιοχή.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"