Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες δεν θα ψηφίσουν το Κυπριακό Μνημόνιο


Απόφαση του Κόμματος δημοσιεύεται στην εφημερίδα Handelsblatt.-
 Απόφαση να μην στηρίξουν τις προσπάθειες διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, υπό τις παρούσες συνθήκες, φαίνεται να έλαβαν οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία. 
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα finanznachrichten.de, η οποία επικαλείται την εφημερίδα Handelsblatt, πηγές από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ανέφεραν ότι έχει ληφθεί απόφαση από το κόμμα να μην στηρίξει την Κυβέρνηση Μέρκελ για διάσωση της «υπερχρεωμένης» Κύπρου.
 
Γράφει ότι ακόμη και ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ, ο οποίος μέχρι σήμερα στήριζε την πολιτική της Κυβέρνησης για διάσωση του ευρώ, δεν βλέπει στην περίπτωση της Κύπρου καμία πιθανότητα για έγκριση από το κόμμα του μιας τέτοιας απόφασης.
 
Εξάλλου, το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ, δήλωσε στην Handelsblatt ότι το κόμμα του απορρίπτει διάσωση της Κύπρου μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, υπό τις παρούσες συνθήκες και είπε:
"Χωρίς μια ουσιαστική συμμετοχή του κεφαλαίου που βρίσκεται στην Κύπρο για αναδιάρθρωση της χώρας, δεν μπορεί να υπάρξει βοήθεια από το Μηχανισμό».
 
Πρόσθεσε ότι "εμείς δεν θα προστατεύσουμε, με τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων, τις ρωσικές καταθέσεις από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στις κυπριακές τράπεζες».
Η εφημερίδα προσθέτει ότι υπό αυτές τις συνθήκες, η Καγκελάριος αναγκάζεται να εξασφαλίσει μια δική της πλειοψηφία – την οποία ωστόσο δεν έχει επί του παρόντος.
 
Ηγετικό στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Μέρκελ (CDU) δήλωσε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες μπορεί να αδράξουν την ευκαιρία για προεκλογικούς λόγους.
 
Προστίθεται ότι για να εξασφαλίσει μια θετική ψήφο για την Κύπρο από το δικό της συνασπισμό, η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, θέλει να θέσει την Κύπρο υπό συνεχή έλεγχο σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα `Frankfurter Rundschau` για την Μέρκελ δεν είναι εύκολο πλέον να εξασφαλίσει για την Κύπρο το πακέτο βοήθειας από τη γερμανική Βουλή.
 
Ήδη, αναφέρει η εφημερίδα, η κ. Μέρκελ, αρκετές φορές, βίωσε την άρνηση των πολιτικών του δικού της συνασπισμού σε ό,τι αφορά τη διάσωση της Κύπρου. Αυτή τη φορά χρειάζεται κάτι περισσότερο αφού και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην Καγκελάριο.
 
«Το θέμα της Κύπρου και κυρίως τα επιχειρηματικά συμφέροντα των Ρώσων ολιγαρχών, προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για πολιτική αναταραχή» γράφει η εφημερίδα.
 
Προσθέτει ότι εδώ και έξι και πλέον μήνες υπάρχει εμπιστοσύνη στην κ. Μέρκελ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη και ότι ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πρέπει να κατευνάσει όσους ασκούν κριτική προερχόμενοι από τον κυβερνητικό συνασπισμό. 
 
«Στο τέλος πρέπει και θα επικρατήσει η Καγκελάριος. Αυτό είναι καλό για τη Γερμανία αλλά και για την Ευρώπη», καταλήγει η εφημερίδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"