Διάγγελμα Ασσαντ: « Θα συντρίψω τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα»


Κάλεσε τον λαό σε «εθνική κινητοποίηση» και ευχαρίστησε Ρωσία, Κίνα και Ιράν για τη στήριξη τους.-
ΔΑΜΑΣΚΟΣ: Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ,  στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση  εδώ και μήνες, με διάγγελμά του κάλεσε τον λαό σε  "εθνική κινητοποίηση" κατά των αντικαθεστωτικών τους οποίους χαρακτήρισε τρομοκράτες της αλ Κάιντα.
 
"Συναντόμαστε σήμερα και ο πόνος κατακλύζει την συριακή γη. Δεν υπάρχει χώρος για τη χαρά ενώ η ασφάλεια και η σταθερότητα απουσιάζουν από τους δρόμους της
χώρας. Το έθνος ανήκει σε όλους και όλοι πρέπει να το προστατεύσουμε", είπε ο Άσαντ σε ομιλία του που εκφώνησε από την όπερα στο κέντρο της Δαμασκού.
 
Τα σχόλιά του αυτά ήταν τα πρώτα που έκανε δημοσίως έπειτα από μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Νοέμβριο σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό όταν δεσμεύτηκε να παραμείνει στη Συρία και να πολεμήσει μέχρι θανάτου αν χρειαστεί.
 
Η εξέγερση κατά του Άσσαντ, που μετρά ήδη 21 μήνες έχει μετατραπεί σε εμφύλιο ο οποίος, σύμφωνα με τα Ηνωμένα δθνη, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 60.000 ανθρώπους.
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ ανακοίνωσε αυτό που περιέγραψε ως ειρηνευτικό σχέδιο, ζητώντας την διεξαγωγή μίας συνόδου συμφιλίωσης με "εκείνους που δεν έχουν προδώσει τη Συρία" και στη συνέχεια τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και την χορήγηση αμνηστίας.
 
"Το πρώτο στάδιο μίας πολιτικής λύσης θα απαιτούσε οι γειτονικές δυνάμεις να σταματήσουν να χρηματοδοτούν και να εξοπλίζουν (την αντιπολίτευση), να τερματιστούν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και να ελέγχονται τα σύνορα", είπε στο διάγγελμά του.  
Αναφερόμενος στους αντικαθεστωτικούς ο πρόεδρος είπε: "Δεν θα κάνουμε διάλογο με μία μαριονέτα που κατασκεύασε η Δύση". Ο Σύρος πρόεδρος δήλωσε ότι οι αντάρτες που επιχειρούν να τον ανατρέψουν υποστηρίζονται από ξένες δυνάμεις και διεξάγουν έναν "εξωτερικό πόλεμο" κατά
της Συρίας.
 
"Αυτοί είναι οι εχθροί του λαού, οι εχθροί του Θεού. Τελικά κατέφυγαν στην τρομοκρατία για να τρομοκρατήσουν τον λαό. Το αποκαλούν επανάσταση, αλλά δεν
έχει καμία σχέση με επανάσταση. Μία επανάσταση χρειάζεται διανοητές. Αυτοί είναι μία ομάδα από εγκληματίες", είπε ο Ασαντ για τους αντάρτες στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Ο Μπασάρ αλ Ασαντ ευχαρίστησε την Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν για την στήριξη που παρέχουν στο καθεστώς του.
 
Η αντιπολίτευση στη Συρία απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση που ανακοίνωσε  στο διάγγελμά του ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ λέγοντας ότι αυτή αποσκοπεί στο να καταστρέψει τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου.
 
"Ο Άσαντ απλώς θέλησε, με την πρότασή του, να κόψει τον δρόμο προς την εξεύρεση πολιτικής λύσης, η οποία θα μπορούσε να προκύψει από την προσεχή αμερικανο-ρωσική σύνοδο με τον (μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Λακχντάρ) Μπραχίμι και την οποία η αντιπολίτευση δεν θα δεχτεί εκτός αν εγκαταλείψει την εξουσία εκείνος και το καθεστώς του", δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συμμαχίας, Ουαλίντ Μπούνι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"