Αναζητούνται νέοι επενδυτές για το παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας


Συνάντηση σήμερα Υπουργείου - Hermes Airports.- Ναυάγησε οριστικά η υπόθεση με τους Κινέζους.- 
 Εχει ναυαγήσει οριστικά η κινεζική επένδυση στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου της Λάρνακας, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου,σε δηλώσεις μετά από επίσκεψή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Ο κ. Φλουρέντζος πρόσθεσε ότι  σήμερα Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Υπουργείου και της Hermes Airports για συζήτηση εξεύρεσης τρόπων αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου. 
 
Ερωτηθείς κατά πόσον έχει ναυαγήσει οριστικά η κινεζική επένδυση στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι «θα έλεγα ότι έχει ναυαγήσει οριστικά. Θα πρέπει η Hermes να καθορίσει πλέον η ίδια τη θέση της σε σχέση με την επένδυση στο χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται υπό τη δική της διαχείριση ο αερολιμένας. Από κει και πέρα θα διαφανεί το πώς θα αξιοποιηθεί ο χώρος στη βάση όλων των λεπτομερειών που θα δοθούν όταν θα ζητηθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος, όταν θα υποβληθούν προσφορές». 
 
Πρόσθεσε πως (σήμερα Δευτέρα» «θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και της Hermes ούτως ώστε να βγούμε από κοινού στη ζήτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του παλαιού χώρου του αεροδρομίου της Λάρνακας. Αυτή είναι μια πολύ καλή εξέλιξη γιατί σε σωστές βάσεις θα μπορέσουμε να ζητήσουμε την αξιοποίηση εκείνου του χώρου για ολόκληρη την περίοδο την οποία θεωρούμε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί». 
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι «η όλη κατάσταση θα εξελιχθεί ανάλογα με το τι θα προτείνουν οι διάφοροι, οι οποίοι θα θέλουν να αξιοποιήσουν το χώρο. Η αξιοποίηση θα γίνει και θα εναπόκειται σε εκείνους να προτείνουν και εμείς θα αξιολογήσουμε τις προτάσεις που θα υποβάλουν για να βρούμε ποια πρόταση η οποία συμφέρει είτε προς την Hermes είτε προς το κράτος». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"