Ρέκλινγκ: «Έτοιμη να συνεισφέρει στην Κύπρο η Ρωσία»


Σε ένα χρόνο απευθείας ανακεφαλαίωση των τραπεζών.-
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει σε μια πιθανή διάσωση της κυπριακής οικονομίας, δηλώνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης Κλάους Ρέγκλινγκ.
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό Spiegel  online, τονίζει ότι την πρόθεση της Ρωσίας επαναβεβαίωσε στο Νταβός, ο Πρωθυπουργός της χώρας Ντιμίτρι Μετβέντεφ.
 
Ο κ. Ρέγκλινγκ απαντούσε σε ερώτηση εάν αν θα πρέπει να στηριχθεί η οικονομία της Κύπρου, έστω και εάν τα χρήματα που θα δοθούν καταλήξουν ίσως σε τράπεζες με Ρώσους πελάτες, οι οποίοι πλούτισαν με αμφίβολους τρόπους.
 
Όπως δήλωσε, η προέλευση των ρωσικών χρημάτων θα πρέπει να ερευνηθεί. «Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε, η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε μια πιθανή διάσωση».
 
Σημαντικό στοιχείο της συνέντευξης του Κλάους Ρέγκλινγκ ήταν και η διαβεβαίωσή του ότι υπάρχουν κεφάλαια που μπορούν να διατεθούν για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Υπάρχουν», τόνισε, «περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι αχρησιμοποίητα ως τώρα». Ωστόσο,  πρόσθεσε, αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από την άνοιξη του 2014.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"