Υπ. Εργασίας: «Δύσκολο το 2013 για την αγορά εργασίας»


Αυστηρότερες ποινές για παραβίαση αρχής ισότητας μεταχείρισης.- 
Δύσκολο χρόνο χαρακτήρισε το 2013 η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι με τη συνέχιση της ύφεσης τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Ανέφερε, επίσης, ότι το Υπουργείο εμπλουτίζει τα προγράμματα του ώστε να δοθούν στις επιχειρήσεις κίνητρα για πρόσληψη ανέργων στις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, ενώ ταυτόχρονα προωθείται νομοθεσία για αυστηρότερες ποινές για μη εφαρμογή της αρχής της ισότητας.
 
Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Υπουργός ανέφερε πως «είχαμε πει και για το 2012 και για το 2013 ότι θα είναι δύσκολοι χρόνοι. Το 2013 η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί και εφ’ όσον συνεχίζεται η ύφεση γίνονται ακόμα πιο δύσκολα και τα πράγματα στην αγορά εργασίας».
 
Εμείς ως Υπουργείο Εργασίας σ’ αυτές τις δυσκολίες, είπε, «συνεχίζουμε και εμπλουτίζουμε τα προγράμματα μας με στόχο να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες στις επιχειρήσεις μέσα από επιχορηγήσεις να προσλαμβάνουν ανέργους και να δώσουμε ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους νέους και στους μακροχρόνια άνεργους να έχουν περισσότερες ευκαιρίες κατάρτισης και τοποθέτησης σε θέσεις εργασίας».
 
Πρόσθεσε ότι «είναι δύσκολα τα πράγματα, η ύφεση δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας, αντίθετα παρατηρώντας μήνα με το μήνα τα στοιχεία των διαθέσιμων κενών θέσεων εργασίας, αυτές περιορίζονται γι αυτό έχει τεράστια σημασία οι θέσεις που δημιουργούνται να καταλαμβάνονται από ανέργους. Και ακριβώς γι αυτό το στόχο και γι’ αυτό το σκοπό το Υπουργείο έχει πρόσφατα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχέδιο με το οποίο θα κάνουμε ακόμα πιο αυστηρή την επιθεώρηση μας και ποινές που θα επιβάλλονται όταν δεν εφαρμόζεται η αρχή της ισότητας της μεταχείρισης».
 
Αυτό, ανέφερε η Υπουργός, «το κάνουμε για να περιορίσουμε το φαινόμενο να προτιμούνται κοινοτικοί εργαζόμενοι με μόνο κίνητρο το χαμηλότερο μισθό. Είναι μέσα σε μια συνολική προσπάθεια που κάνουμε να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των εργαζομένων, ενώ έχουμε εισάξει συγκεκριμένες πρόνοιες που αφορούν την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας».
 
Σε ερώτηση τι γίνεται με τους εργαζόμενους από τρίτες χώρες, η κ. Χαραλάμπους απάντησε πως «σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους από τρίτες χώρες το Υπουργείο έχει περιορίσει πάρα πολύ τις άδειες. Αυτή τη στιγμή έχουμε επιβάλει τερματισμό της παραχώρησης νέων αδειών σε όλους τους τομείς της οικονομίας εκτός από τη γεωργία, κτηνοτροφία και αυτή την πολιτική θα την ακολουθήσουμε με σταθερότητα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"