Επιμένει για χρέος κάτω από τα 10 δις ο Διοικητής της ΚΤΚ


Πρώτη η ΣΥΤΑ, αν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις.-
Τη θέση ότι οι κυπριακές τράπεζες θα χρειαστούν λιγότερα από €10 δις για ανακεφαλαιοποίηση, εξέφρασε ο  Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης.
 
Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε ότι εάν οι ανάγκες των τραπεζών ανέλθουν στα €10 δις ευρώ,  τότε η κυβέρνηση θα είναι εγκλωβισμένη από τα δάνεια που θα πάρει για να τα αποπληρώσει.
 
Εάν το χρέος θεωρηθεί μη βιώσιμο σημείωσε,  τότε η χώρα θα πρέπει να λάβει αυστηρότερα μέτρα για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της όπως μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και αυξήσεις φόρων.
 
Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι δεν συμμερίζεται αυτά τα ζοφερά σενάρια επειδή βασίζονται σε ακραία σενάρια επιδείνωσης της ύφεσης στην Ευρώπη που έχουν ελάχιστες πιθανότητες να συμβούν.
 
Σε περίπτωση ενός πιθανού κουρέματος του κυπριακού χρέους, ο Πανίκος Δημητριάδης  προειδοποίησε  ότι αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Κύπρο και ευρύτερα στην Ευρωζώνη.
 
Τέλος, Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η Κύπρος θα προχωρήσει με ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων, αν κρίνονται αναγκαίες για να καταστεί το χρέος βιώσιμο, παρά την πολιτική αντίσταση στο εσωτερικό, καθώς το μέτρο αυτό είναι μέρος της συμφωνίας που υπεγράφη με την τρόικα.
 
Είπε ότι η Κύπρος είναι πιο πιθανόν να πωλήσει τη Cyta παρά την ΑΗΚ ή τα λιμάνια για λόγους εθνικής ασφάλειας
Στη συνέντευξή του ο διοικητής αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο ότι η Κύπρος χρησιμοποιείται από ρώσους ολιγάρχες για ξέπλυμα χρήματος.
 
Ο διοικητής χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ως αρκετά υπερβολικά σημειώνοντας ότι τροφοδοτούνται από πολιτικές σκοπιμότητες σε άλλες χώρες.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"