Σήμερα στην Πάφο το Συνέδριο του Enterprise Europe Network

Αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο παροχής υπηρεσιών υποστήριξης προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.-

Πέραν των 750 συμμετεχόντων απο σαράντα επτά χώρες μέλη του Δικτύου θα  παραστούν στο Ετήσιο Συνέδριο του « Enterprise Europe Network» που  διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) σε συνεργασία με το Κυπριακό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Coral Beach and Resort στην Πάφο.


Κατά την έναρξη του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα απο τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 11:00 θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Προώθησης και Έρευνας, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), εκπρόσωπος του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Ο Γιώργος Χρίστου, Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό ς  Λ ε ι τ ο υ ρ γ ό ς εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, Βασίλη Τσάκαλου, ανέφερε πως το Ετήσιο Συνέδριο που αποτελεί μία απο τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Δικτύου και της Γενικής Διεύθυνσης Βιομηχανίας της Ευρωπαικής Επιτροπής θα ολοκληρωθεί στις 24 Οκτωβρίου.

Σ’ αυτό, πρόσθεσε, μετέχουν αποκλειστικά μέλη του Δικτύου που αποτελούνται απο ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς παροχής ενημέρωσης και υποστήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους οποίους παρέχεται μια διεθνής πλατφόρμα για δικτύωση με αξιωματούχους της ΕΕ, διευθυντές των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και άλλους εμπλεκόμενους.

Κύριος σκοπός, είπε, είναι η ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες του Δικτύου καθώς και  η ενημέρωση για την βελτίωση και ενίσχυση του ενεργού ρόλου που διαδραματίζει για στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Ο κ. Χρίστου συμπλήρωσε πως κατά τις εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και παρουσιάσεις σε επίκαιρα θέματα, εξειδικευμένα εργαστήρια, συναντήσεις ομάδων εργασίας καθώς και άλλες συναντήσεις δικτύωσης με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών αλλά και χρήσιμων πρακτικών για τα μέλη του Δικτύου.

Καταλήγοντας ο κ. Χρίστου είπε πως το «Enterprise Europe Network» αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο παροχής υπηρεσιών υποστήριξης προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με περισσότερους απο 600 οργανισμούς – μέλη σε πενήντα χώρες και συγχρηματοδοτείται απο την Ευρωπαική Επιτροπή, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία της Ευρωπαικής Ένωσης 2007 – 2013.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"