Κρουαζιερόπλοιο "βάφτισε" τη Λεμεσό τουρκική πόλη

Απολογήθηκε ο πλοίαρχος για λάθος.- Να μη δοθεί μεγάλη διάσταση λέγει ο Πρόεδρος του ΚΟΤ.-

Αναστάτωση και εκνευρισμό προκάλεσε χθες το πρωί στους  Έλληνες επιβάτες toy ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Atlantica,  από ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε και στο οποίο παρουσιαζόταν η Λεμεσός ως τουρκική πόλη.
 
Το ιταλικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο εγκαινίασε χθες στα δρομολόγια του το λιμάνι της Λεμεσού με διάσκεψη Τύπου, στην οποία προσκλήθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού Σάββας Στούππας ανέφερε πως η ομάδα των δημοτικών συμβούλων στην οποία ήταν επικεφαλής και έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού, αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο πλοίο μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη του συγκεκριμένου φυλλαδίου, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον καπετάνιο.

Πρόσθεσε ότι ο καπετάνιος εξήλθε του πλοίου και τούς ανέφερε πως επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος και απολογήθηκε, ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να μην ανεβούν στο πλοίο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αποχώρησαν.

"Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη, γιατί είμαστε ένα κράτος μέλος της ΕΕ και η εθνική μας κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη", είπε ο κ. Στούππας, προσθέτοντας ότι οι δημοτικές αρχές είναι έτοιμες να υποδεχθούν και να καλωσορίσουν το πλοίο στην επόμενη άφιξη του στο νησί, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν κυκλοφορεί πλέον ένα τέτοιο φυλλάδιο.

Εν τω μεταξύ, στη διάσκεψη Τύπου που ακολούθησε για την παρουσίαση του πλοίου, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης, απέδωσε το περιστατικό σε μια άτυχη στιγμή, η οποία δεν θα πρέπει να λάβει μεγάλες διαστάσεις, αφού η εταιρεία απολογήθηκε άμεσα. Ο κ. Ορουντιώτης υπέδειξε ταυτόχρονα  τα οφέλη από την ένταξη της Κύπρου στα δρομολόγια του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου, το οποίο έχει προγραμματίσει έξη επισκέψεις στη Λεμεσό ως το τέλος Οκτωβρίου.

Το εν λόγω φυλλάδιο, που είναι γραμμένο στα αγγλικά, καλωσορίζει τους επιβάτες στην Τουρκία και τούς εύχεται μια ευχάριστη διαμονή στη Λεμεσό, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει πως, για λόγους ασφαλείας οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί εάν αποφασίσουν να περπατήσουν μέσα στην πόλη της Λεμεσού, να αποφύγουν δημόσιες συγκεντρώσεις και να αναφέρουν ο,τιδήποτε ύποπτο στις αρμόδιες αρχές.

Καταλήγοντας το φυλλάδιο ευχαριστεί τους επιβάτες για την προσοχή τους και τους εύχεται μια ευχάριστη κρουαζιέρα και διαμονή «στην Τουρκία».

Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού από τη Χάιφα, ενώ ο επόμενος σταθμός του είναι το λιμάνι της Αλάνιας στην Τουρκία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"