Ποδόσφαιρο: Απόλυτο για ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, ΑΕΛ


Με τις τρεις ομάδες ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και ΑΕΚ να έχουν το απόλυτο σε δυο παιχνίδια ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική του παγκυπρίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Α κατηγορίας. Η ΑΕΛ κέρδισε με 3-1 την Αλκή, η ΑΕΚ με 2-0 τον Απόλλωνα και το ΑΠΟΕΛ 3-1 την Δόξα. 

Αντίθετα η Ανόρθωση και η Ομόνοια είχαν τι πρώτες τους βαθμολογικές απώλειες απέναντι σε Ε.Ν.Π και Εθνικό αμφότερες έμειναν στο 1-1.

Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής

ΑΕΚ-Απόλλωνας 2-0
Μετά την επιτυχία της πρεμιέρας σε βάρος της Αλκής νέα σπουδαία επιτυχία για την ΑΕΚ στο παιχνίδι της με τον Απόλλωνα.

Με πρωταγωνιστή τον Πιντάδο, που μπήκε αλλαγή  στην επανάληψη, διπλασίασε χθες βράδυ τις νίκες της και έφτασε στους έξι βαθμούς.

Η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε στο Στάδιο ΓΣΖ τον Απόλλωνα με 2-0 με τον Πιντάδο να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα στο 54’ και στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η ΑΕΚ διατήρησε το μηδέν παθητικό για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ για τον Απόλλωνα η σημερινή ήταν η πρώτη ήττα και διατηρήθηκε στους τρεις βαθμούς.

ΑΕΚ: Χαϊμόφ, Δημητρίου, Μουρίγιο, Καταλά, Ντε Κλερ, Φαν Ντάικ, Ναγκατζίμα (83΄ Ντάεμεν), Πάλιτς, Ντα Σίλβα (46΄ Μαραγκός), Γκαπιλόντο, Μυτίδης (46΄ Πιντάδο).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Λόπες, Μερκής, Μαρκόφσκι, Μιγκουελίτο, Σέτι, Χαμντανί, Σουάνης, Θεοδωρίδης (80΄ Βασιλείου), Παπουλής, Ρομπέρτο.

ΑΠΟΕΛ-Δόξα 3-1

Το ΑΠΟΕΛ στο Στάδιο ΓΣΠ κεκλεισμένων των θυρών, επικράτησε με 3-1 της Δόξας Κατωκοπιάς και έφτασε στους έξι βαθμούς.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν σήμερα τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα αφού προηγήθηκε το 1-3 από την ΑΕΛ στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τέρματα που σημειώθηκαν στην επανάληψη. Στο 40’ το ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι με τον Μπόρδα.

Το σκορ άνοιξε στο 52’ ο Ατόρνο και δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής με κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Με τα δύο σημερινά ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ έφτασε στα πέντε.

Στο 85’ ο Στάθης Αλωνεύτης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στις καθυστερήσεις δυνατό σουτ του Πίντο σταμάτησε στα δοκάρια της εστίας του Νέγκρι και αμέσως μετά ο Φερνάντες διαμόρφωσε το 3-1.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Αλεξάνδρου, Ατόρνο (81’ Σολάρι), Τζιόλης, Μαντούκα (46' Χαραλαμπίδης), Πίντο, Μπόρδα, Αλωνεύτης, Καρυπίδης, Σολωμού, Μπούντιμιρ (66’ Μπενασούρ)

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Λεονάρντο, Λεάντρο, Περέιρα, Μάρκες, Καστανιέιρα, Φερνάντες, Ν’Ντάο (83’ Σιόντης), Αντρλέ (78’ Τροιτέιρο), Φοφάνα, Τόι (64' Ζιανί).

ΑΕΛ-Αλκή 3-1

Τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε το Σαββατόβραδο η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΛ.

Νίκησε με 3-1 την Αλκή στο Τσίρειο και πλέον, επικεντρώνεται στον αγώνα της Πέμπτης με την Γκλάντμπαχ για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου (4')  και ο Πάτρικ Βοού (39')  διαμόρφωσαν το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μάριος Νικολάου στο 62' πέτυχε το 3-0  και ο Ιντάλγκο στο 69' διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Τζούνιορ, Μαϊκόν, Πάρπας, Αϊρόσα, Εντμάρ (64' Έμπο), Ρούι Μιγκέλ (72' Μπεμπέ), Τζιλμπέρτο, Ντεντέ, Βοού, Κωνσταντίνου (51΄ Νικολάου).

ΑΛΚΗ: Μπρουκς, Σανταμαρία, Τσιρίλο, Ντα Σίλβα, Μπακάλ (63' Ιντάλγκο), Γκλιγκόροφ, Καφού (66' Κόντε) , Φούσκο, Κασέκε (46' Βασκονσέλος), Σίτνεϊ, Οχένε.

Εθνικός Άχνας - Ομόνοια 1-1
Πρώτες απώλειες βαθμών για την Ομόνοια Λευκωσίας, πρώτος φετινός βαθμός για τον Εθνικό Άχνας.

Οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1 στο Δασάκι. Ο Δημήτρης Χριστοφή στο 12’ άνοιξε το σκορ για την Ομόνοια στο Α’ ημίχρονο.
Ο Πέντα με απευθείας φάουλ ισοφάρισε στο 84’. Λίγο αργότερα, ο σκόρερ του Εθνικού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μάλαρτζ, Αραμπατζής, Ηλία, Σίμοφ, Άλισον, Οσενί (71' Παϊσάο), Βαττής (55' Κενμόγκνε), Κίσι, Μασίνουα, Ολιβεϊρα, Αουρέλιο (55' Πέντα).
ΟΜΟΝΟΙΑ: Λεόνι, Σπούνγκιν, Σκαραμοτσίνο, Αλαμπί, Ντανιέλσον (87' Φρέντι), Λεάντρο, Χριστοφή, Σοάρες (75' Αντράντε), Ασίς, Αβραάμ (64' Εφραίμ), Άλβες

Ανόρθωση-Ε.Ν.Π 1-1

Εντός έδρας απώλειες βαθμών για την Ανόρθωση. Εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την ΕΝΠ, η οποία πήρε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα.

Η Ανόρθωση προηγήθηκε με τον Μποαβεντούρα στις καθυστερήσεις του Α' ημιχρόνου και ισοφάρισε η Ένωση με το Λεονάρντο στο 47'.

Οι δυο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές. Αποβλήθηκαν ο Κολάνης για την Ένωση με δεύτερη κίτρινη και ο Ιντζάκι για την Ανόρθωση με απευθείας κόκκινη.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Βαλβέρδε, Άντιτς, Ζόρζε, Κόλιν Αλέξα, Κάλβο (90' Οχαγιόν), Σπαντάτσιο, Οκκάς, Ρέζεκ (90' Ζούλα), Λαμπάν (63' Ιντζάκι), Μποαβεντούρα.

ΕΝΠ: Χογκ, Αρτυματάς, Φαρία, Ντα Κόστα, Γιακούμπου (90' Ρουσιάς), Ντούσερ, Κολάνης, Γούμενος, Ντα Κόστα (64' Σταθάκης), Λεονάρντο (90' Οκουτάβα),  Μιλχάζες.

Αγία Νάπα - Ολυμπιακός 1-1
Τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα πήραν Αγία Νάπα και Ολυμπιακός. Εξήλθαν ισόπαλοι 1-1 στο «Τάσος Μάρκου».

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Ενρίκε στο 62’ ισοφάρισε η Αγία Νάπα με αυτογκόλ του Νικολάου στο 79’.
Ο Ολυμπιακός πήρε τέσσερεις βαθμούς στο πρωτάθλημα, όμως, άρχισε την προσπάθεια του από το -3.
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Ζάγιατς, Γκίνιο, Σαγούστο, Μπαρπούδης, Φίλγκεϊτ,  Κατσιάνα, Σουάρες, Ριέρα, Μαρκίνιο, Κολοκούδιας, Σολωμού (69' Περέιρα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάπσα, Μέρσιο, Ενρίκε (69' Μπαρμπιέρι), Κάστρο (88' Παναγιώτου),  Νικολάου, Ντε Πίνα, Τσιντί, Ντα Κόστα, Σωτηρίου, Ντουάρτε, Μαρτίνες (55΄ Πελαγίας).

ΑΕΠ - ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 1-0
Πρώτη νίκη για την Αθλητική Ένωση Πάφος, η οποία, από τους -6 βαθμούς, ανέβηκε στους -3. Νίκησε με 1-0 τη Νέα Σαλαμίνα στο Παφιακό. Χωρίς βαθμό παραμένει στο πρωτάθλημα η Νέα Σαλαμίνα.

Για την ομάδα του Γιάννη Τοπαλίδη σκόραρε ο Γκόρα Ταλ στο 80’.

ΑΕΠ: Μανόλο, Ταλ, Πετκάκης, Μελισσάς, Ιωάννου (72 Σάββα), Σίλας, Αντρεζίνιο, Μπαλού (20' Κρις), Σόουζα, Σερτζιάο (52΄ Αγκουινάλδο),  Σάουλο.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Κόβατς, Κάρολι, Ριμπέιρο, Μοδέστε, Γκράιμς, Λαμπρόπουλος, Σααβένδρα (59' Σόουζα), Πιντσέλι (65' Χατζηπαντελίδης), Γκρέι, Ρόκε, Σεμέδο (57' Όπερ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"