Νέος φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας στραγγαλίζει τους πολίτες


Ανάμεσα στους δυσβάστακτους φόρους που θα επωμιστούν οι πολίτες οσονούπω θα είναι και η αύξηση του συγκεκριμένου που καταβάλουν οι πολίτες περί ακίνητης ιδιοκτησίας. Οι αυξήσεις θα φθάσουν μέχρι και 60-70% και τα νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν χαράτσι , σε μια περίοδο που αναμένεται και η επιβολή και άλλων φόρων που θα καταστήσουν τη ζωή των Κυπρίων ιδιαίτερα δύσκολη.
Έτσι θα γίνεται η παρακράτηση φόρου σε μισθωτούς-συνταξιούχους

Οι τεχνοκράτες του υπουργείου εσωτερικών που ανέλαβαν να ετοιμάσουν την σχετική μελέτη προσανατολίζονται σε επιβολή των φόρων επί των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης ιδιοκτησίας που ίσχυε το 2000. 


Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τους οι αξίες της ακίνητης περιουσίας σε κάποιες περιοχές τριπλασιάστηκαν , οπόταν οι πολίτες θα κληθούν να καταλάβουν το ανάλογο τίμημα. 

Πρόσφατα υπήρξε και μια σύγκρουση στο υπουργικό συμβούλιο για το σχετικό θέμα αφού ο υπουργός οικονομικών Βάσος Σιαρλή προέκρινε την λύση της ενιαίας φορολόγησης των πολιτών, κάτι που επέφερε την αντίδραση της υπουργού εσωτερικών Ελένης Μαύρου, η οποία επέμενε στην κλιμακωτή εισφορά και ανάλογα με την αξία της ιδιοκτησίας του κάθε πολίτη.

 Τελικά επικράτησε η άποψη της κ. Μαύρου , η οποία και θα πάρει την νέα πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο. 

Το μέτρο της αύξησης της φορολογίας στην ακίνητη ιδιοκτησίας θα συμπεριληφθεί στο πακέτο μέτρων που στοχεύει στο 1 δισεκατομμύριο Ευρώ και θα προέρχεται από αυξήσεις σε φόρους , αλλά και εξοικονομήσεις στο δημόσιο.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πακέτο είναι ανεξάρτητο από τα μέτρα που θα επιβληθούν από την Κυβέρνηση σε περίπτωση αποδοχής του μνημονίου της Τρόικα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"