Δεν δόθηκαν ακόμη βιβλία στη Β’ Δημοτικού

Τεράστιες οι ελλείψεις στα σχολεία.- Και ο Υπουργός…ικανοποιημένος!

Δυσλειτουργικά προβλήματα παρατηρούνται στα σχολεία, αφενός λόγω του ότι αρκετά βιβλία δεν έχουν ακόμη δοθεί στους μαθητές και αφετέρου  εξαιτίας της  μη πλήρους στελέχωσης με εκπαιδευτικούς. 

Σε αρκετά σχολεία δεν πήγαν καθόλου βιβλία λόγω του ότι δεν παραδόθηκαν από το υπουργείο παιδείας λόγω φόρτου εργασίας. Σε κάποια δε σχολεία επιστρατεύονται δάσκαλοι και καθηγητές που διαθέτουν διπλοκάμπινα για να μεταφέρουν τα βιβλία στα σχολεία από τις αποθήκες του υπουργείου παιδείας. 
Γιατί δεν μερίμνησε ακόμη να διατεθούν στα σχολεία τα βιβλία το ίδιο το υπουργείο παιδείας είναι άξιο απορίας. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πολλά δημοτικά σχολεία η Β’  τάξη δεν έχει πάρει κανένα βιβλίο και οι μαθητές βολεύονται με φυλλάδια που εκτυπώνουν οι δάσκαλοι. 

Όσον αφορά τη στελέχωση των σχολείων υπάρχουν τμήματα στη Δημοτική εκπαίδευση, αλλά και ειδικότητες στη Μέση, που δεν είναι ακόμη επανδρωμένες με εκπαιδευτικούς,  με αρκετούς μαθητές να μην έχουν ακόμη αντικείμενο ενασχόλησης. 

Προς τούτο κλήθηκαν και θα παραστούν στην επιτροπή παιδείας της Βουλής όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαίδευση ώστε να ενημερώσουν τη νομοθετική εξουσία για την νέα σχολική χρονιά. Φυσικά και θα παρουσιαστούν τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εκπαίδευση και οι ελλείψεις που προκαλούν τεράστια λειτουργικά προβλήματα.
 
Σημειώνεται ότι ο υπουργός παιδείας ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραβλέποντας προφανώς τα σημαντικά προβλήματα στα εκπαιδευτήρια. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"