«Προικοσύμφωνο» χαρακτήρισε ο Μαλάς συμφωνία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ

Ο ίδιος προτιμά, είπε, γάμο από ειδύλλιο.-  Δεν είναι καιρός για ευφυολογήματα, απαντά το ΔΗΚΟ, αλλά ώρες ευθύνης και εθνικής συνεννόησης.-

Οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που περνά η Κύπρος επιβάλλουν συλλογική ευθύνη, σύνεση, περίσκεψη και συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρία, ενώ δεν είναι η ώρα για ευφυολογήματα και χαριτολογήματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Φώτης Φωτίου.

Ο κ. Φωτίου σχολίαζε δήλωση του υποψηφίου του ΑΚΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά, ο οποίος αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ είπε ότι «υπάρχουν γάμοι που προέρχονται από ειδύλλια και υπάρχουν γάμοι που προέρχονται από συνοικέσια και από προικοσύμφωνα».

«Νομίζω ότι η όλη κατάσταση και γενικότερα οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται ο τόπος μας, επιβάλλουν την όσο το δυνατό πιο σοβαρή αντιμετώπιση των πολιτικών πραγμάτων» είπε ο κ. Φωτίου.

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι ώρα για ευφυολογήματα, ούτε ασφαλώς για χαριτολογήματα. Είναι η ώρα της συλλογικής ευθύνης, είναι η ώρα της σύνεσης, της περίσκεψης και μιας πορείας εθνικής σωτηρίας. Είναι η ώρα για εθνική συνεννόηση και ασφαλώς είναι η ώρα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο ΑΚΕΛικός υποψήφιος καταφεύγει σε συνθήματα προκειμένου να καλύψει την πολιτική αδυναμία της παράταξής του να κατανοήσει ότι οι ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες επιβάλλουν την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και ευρύτατη πολιτική συναίνεση. Ασφαλώς και όλα αυτά στη βάση αρχών και ξεκάθαρων πολιτικών όρων και στη βάση μιας εθνικής στρατηγικής υπέρβασης της σημερινής κρίσης και αντιμετώπισης των πιεστικών προβλημάτων που έχει ενώπιον του ο τόπος και ο λαός μας» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη σύνθεση των επιτροπών που θα συσταθούν μεταξύ του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, ο Φώτης Φωτίου απάντησε πως «εκείνο που έχει αποφασιστεί στην τελευταία συνάντηση με τον ΔΗΣΥ είναι ότι με τα θέματα που έχουν να κάνουν με το Κυπριακό θα ασχοληθούν τόσο επιτροπές όσο και στη συνάντηση που θα γίνει στις 30 Αυγούστου μεταξύ των ηγεσιών των δύο κομμάτων».

Υπενθύμισε ακόμα ότι «σε αυτή τη συνάντηση θα ασχοληθούμε και με το μεγάλο θέμα της οικονομίας. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ τις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσει τόσο με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ όσο και με την Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων ώστε να έχουμε συνάντηση και με αυτά τα δύο κόμματα στη βάση αυτής της στρατηγικής για εθνική συνεννόηση» κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"