Η Κύπρος τίμησε τη μνήμη των ηρώων της έκρηξης στο Μαρί

Σωτηρούλα Χαραλάμπους: Η Πολιτεία οφείλει να απολογηθεί γιατί απέτυχε να αποτρέψει την τραγωδία.-

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά στο κοιμητήριο Σφαλατζιώτισσας στη Λεμεσό τελέστηκε χθες το πρωί το μνημόσυνο του διοικητή του ναυτικού αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, του ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους και των Κελευστών διδύμων Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, προϊσταμένου του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Στυλιανός Νάσσης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και η Γενική Γραμματέας των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο διοικητής του ναυτικού Κυριάκος Ποχάνης ανέφερε πως σήμερα είναι μέρα ιερής μνήμης και στοχασμού θύμησης των θυσιασθέντων στο βωμό του καθήκοντος που έφυγαν πρόωρα και άδικα.

Η Μαρία Ιωαννίδου διάβασε ομιλία του υποναύαρχου εν αποστρατεία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού Ιωάννη Θεοφανίδη για το σύζυγο της, στην οποία εκφράζεται η ελπίδα η πολιτεία και οι άνθρωποι που έχουν αξιώματα να μην ξανακάμουν τέτοια λάθη.

Η μητέρα των διδύμων Πόπη Χριστοφόρου διερωτήθηκε τι μηνύματα πήραμε από το Μαρί, αν γίναμε καλύτεροι άνθρωποι, αν αναγνωρίσαμε τα λάθη μας και αν αναλάβαμε τις ευθύνες μας.

Η πολιτεία οφείλει να απολογηθεί γιατί απέτυχε να αποτρέψει την τραγωδία στο Μαρί δήλωσε η υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους και είπε ότι τα ερωτήματα είναι ακόμη πολλά.

Σε επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο του Αντώνη Χαραλάμπους, ενός εκ των δεκατριών θυμάτων, η κυρία Χαραλάμπους ανέφερε ότι η καταστροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή και σημείωσε ότι τα γεγονότα έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην πολιτεία της οποίας, είπε, διαχρονικές παραλείψεις και αδυναμίες, γραφειοκρατικές στρεβλώσεις και δομές, οδήγησαν στην αδυναμία να αντιμετωπιστεί μια δύσκολη κατάσταση.

Αναφερόμενη στη δικαστική διαδικασία, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι θα πρέπει να αφεθεί η να λειτουργήσει έτσι ώστε βάσει των συγκεκριμένων στοιχείων και μαρτυριών και ιδιαίτερα του εμπεριστατωμένου πορίσματος της αστυνομίας, να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το μνημόσυνο του Διοικητή της Ναυτικής Βάσης ''Ευάγγελος Φλωράκης'' Λάμπρου Λάμπρου τελέστηκε στην εκκλησία Αγίου Κυριάκου στο Κίτι. Ακολούθησε αιμοδοσία στη μνήμη του.

Το μνημόσυνο του Επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους στην εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά, του πυροσβέστη της Εμάκ Βασίλη Κρόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Λάρνακα, παρουσία του προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν, του λοχία της Εμάκ Σπύρου Τταντή στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στο συνοικισμό Καμάρες στη Λάρνακα, του λοχία της Εμάκ Αδάμου Αδάμου στον ιερό ναό Αγίου Επιφανίου στο Αλεθρικό, του πυροσβέστη Παναγιώτη Θεοφίλου στον Ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου στην Ορμήδεια, του πυροσβέστη Ανδρέα Παπαδόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στα Λειβάδια Λάρνακας και του πυροσβέστη Γεώργιου Γιακουμή στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα και Αγίας Μαρίνας στις Αγγλισίδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"