KPMG: H RBS δείχνει τον δρόμο στη Λαϊκή

Έχοντας ήδη στο «βιογραφικό» της τη διεκπεραίωση έργων αναδιοργάνωσης τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν κτυπηθεί από την κρίση στην Ιρλανδία και τη Βρετανία, η KPMG προχωρά και με το μεγάλο έργο αναδιάρθρωσης της Λαϊκής Τράπεζας.

Πλέον ο οίκος KPMG βρίσκεται σε αναμονή της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας (μέσω των δικαιωμάτων προτίμησης και φυσικά μέσω του κράτους) προκειμένου να «πιάσει» δουλειά στη Λαϊκή προς υλοποίηση του πολυδιάστατου project.
Αρχές Ιούλη αναμένεται η έναρξη επαφών μεταξύ Λαϊκής και KPMG προκειμένου να αποφασισθεί εντός οκτώ εβδομάδων με ποιους τρόπους θα προχωρήσει η τράπεζα στην επόμενη μέρα. Τα έργα αναδιάρθρωσης που έχει υλοποιήσει η KPMG στο εξωτερικό αποτελούν τον φάρο για τη συνεργασία με τη Λαϊκή. «Η ομάδα που θα αναλάβει το έργο έχει υλοποιήσει ανάλογα έργα στην Ιρλανδία αλλά και στη Βρετανία, με ένα εξ αυτών που ξεχωρίζει να είναι το restructure της Royal Bank of Scotland (RBS)» τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου της KPMG Κύπρου, Ανδρέα Χριστοφίδη, στο INBusinessNews.
Παράλληλα, ο κ. Χριστοφίδης τόνισε πως το έργο έχει αναληφθεί από την KPMG Λονδίνου ωστόσο το «κυπριακό κομμάτι» του οίκου θα παρέχει όλες τις εμπειρίες και τις γνώσεις που κατέχει για τις κυπριακές τράπεζες και ευρύτερα τις τποικές χρηματοοικονομικές συνθήκες.
Η KPMG έχει κερδίσει αφενός την προσφορά και αφετέρου την επικύρωση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οπότε συνεχίζει απρόσκοπτα στη συνεργασία με τη Λαϊκή. Το ακριβές πλάνο δράσης για εξυγίανση του ομίλου θα τύχει επεξεργασίας από τον οίκο και την τράπεζα και θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2013.
Τα πρώτα δύο βήματα της αναδιοργάνωσης της Λαϊκής χωρίζονται πρώτον στο πλάνο δράσης των οκτώ εβδομάδων, μέσω του οποίου θα γίνει η αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου της Λαϊκής από την KPMG, θα ανταλλαγούν απόψεις για τις προσεγγίσεις των δύο πλευρών ενώ θα πρέπει να προκύψει και κατάληξη στον τρόπο και τον χρόνο με τον οποίο η τράπεζα θα αποφορτισθεί από «κακές» εργασίες και θα διατηρήσει ή και θα ενισχύσει τις «καλές» εργασίες.
Το δεύτερο αφορά σε αποστολή προς έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Λαϊκής από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά την απαραίτητη έγκριση τράπεζα και οίκος θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των σημαντικών αποφάσεων. Για το εν λόγω στάδιο η επιλογή της KPMG δεν είναι δεσμευτική αφού η τράπεζα δύναται να εξαγγείλει νέο διαγωνισμό και να επιλέξει άλλον οίκο παροχής υπηρεσιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"