Κυπριακά κόμματα για το μετεκλογικό μέλλον της Ελλάδας

Σημειώνουν τη σημασία της σταθερότητας στην Ελλάδα για την Κύπρο.-

Στο απόηχο των εκλογών της Κυριακής στην Ελλάδα, τα κόμματα της Κύπρου στέλνουν μηνύματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης αλλά και το μέλλον της χώρας.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνεχάρη θερμά τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία για την επιτυχία τους και ευχήθηκε οι προσπάθειες που καταβάλλονται για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας να στεφθούν με πλήρη επιτυχία.

Την ίδια ώρα, συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, για την τόλμη και την αποφασιστικότητά τους, όπως είπε, να συμμετέχουν σε μια πρόσκληση που αφορά την Ελλάδα και όχι τα κόμματα. 

ΑΚΕΛ

Σχολιάζοντας  το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα ο κ. Κυπριανού δήλωσε πως είναι προφανές ότι υπάρχει μια στροφή του ελληνικού λαού προς τα αριστερά ενώ την ίδια στιγμή διαμορφώνονται μέσα στον ελληνικό λαό αντιλήψεις που επικρίνουν έντονα τις προσπάθειες επιβολής από τα έξω πολιτικών σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα πολιτικών λιτότητας οι οποίες στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των λαών και των εργαζομένων.

«Είναι έντονο το μήνυμα ότι επιβάλλεται να ακολουθηθούν διαφορετικές πολιτικές σε επίπεδο ΕΕ έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι μαζί με την προσπάθεια για δημοσιονομική πειθαρχία καταβάλλεται και προσπάθεια για ανάπτυξη κάτι που θα δώσει ώθηση στις οικονομίες και θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την ανεργία».
Ευχήθηκε όπως το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγήσει σε μια σταθερή κυβέρνηση η οποία θα επιχειρήσει να χειριστεί τα ζητήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του ελληνικού λαού.

Σημείωσε ακόμη πως είναι πολύ σημαντικό για την Κύπρο να υπάρχει σταθερότητα στην Ελλάδα, να μην υπάρξουν επιπρόσθετες συνέπειες σε βάρος της κυπριακής οικονομίας από ενδεχόμενες αποφάσεις που θα ληφθούν μελλοντικά από την ελληνική κυβέρνηση.

ΤΟ ΔΗΚΟ
Η Κύπρος και ο λαός της παρακολουθούν με αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, γιατί λόγω των στενών δεσμών με το νησί οι συνέπειες τους για την Κύπρο θα είναι ανάλογες, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου προσθέτοντας ότι είναι η ώρα να επικρατήσει και στην Κύπρο η λογική της εθνικής συναίνεσης ώστε με συνευθύνη να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τους κινδύνους και τα προβλήματα που υπάρχουν για να χαραχθεί μια νέα και αισιόδοξη πορεία προς το μέλλον

Σε δηλώσεις ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις πολιτικές διεργασίες που συντελούνται μετά το αποτέλεσμα των  εκλογών στην Ελλάδα και εύχεται το συντομότερο να σχηματιστεί μια βιώσιμη και σταθερή κυβέρνηση, που να αναλάβει τη διαχείριση των κρίσιμων εθνικών θεμάτων».
Θέλουμε να πιστεύουμε, συνέχισε «ότι στο κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα επιδείξουν υψηλό αίσθημα εθνικής και πολιτικής ευθύνης και με πνεύμα συνεργασίας, συνεννόησης και συναντίληψης θα εργαστούν για αποτελεσματική υπέρβαση της σημερινής κρίσης που βιώνουν η Ελλάδα και ο λαός της».

Ανέφερε ακόμα ότι «η Κύπρος και ο λαός της παρακολουθούν με αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, γιατί, λόγω των στενών εθνικών, πολιτικών και οικονομικών δεσμών, οι συνέπειες τους για την Κύπρο θα είναι ανάλογες».

Το Δημοκρατικό Κόμμα, κατέληξε ο Φώτης Φωτίου «τονίζει παράλληλα ότι είναι η ώρα να επικρατήσει και στην Κύπρο η λογική της εθνικής συνεννόησης και εθνικής συναίνεσης, ώστε συλλογικά και με συνευθύνη να αντιμετωπίσουμε δραστικά και αποφασιστικά τους κινδύνους και τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και να μπορέσουμε όλοι μαζί να χαράξουμε μια νέα ελπιδοφόρα και αισιόδοξη πορεία προς το μέλλον».

ΕΔΕΚ
Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Βουλής ανήκουν στην ιστορία. Ο Ελληνικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.
Η ΕΔΕΚ σημειώνει ότι αυτό που τώρα επιβάλλεται για την εξυπηρέτηση των εθνικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων της Ελλάδας είναι η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας με τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Ο ελληνικός λαός αξίζει και πρέπει να έχει ένα καλύτερο μέλλον και να βγει από τα αδιέξοδα που οδηγήθηκε σήμερα από την πολιτική ηγεσία και την έλλειψη αλληλεγγύης από την ΕΕ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"