Ο Σταύρος Μαλάς ο εκλεκτός του ΠΓ του ΑΚΕΛ για υποψήφιος

Η τελική απόφαση από το έκτακτο παγκύπριο συνέδριο  στις 21 Ιoυλίου.- Η πρώτη φάση έγινε χθες στο Πολιτικό Γραφείο, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα να διαβιβάσει στην Κεντρική Επιτροπή και στη βάση του κόμματος την υποψηφιότητα του Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά .

Το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ συνεδρίασε χθες το απόγευμα με σκοπό να  διαμορφώσει εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος  για την επιλογή υποψηφίου του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές. Η Κεντρική Επιτροπή, η οποία συνέρχεται αύριο, αφού εγκρίνει ή διαφοροποιήσει την πρόταση του Πολιτικού Γραφείου  θα την προωθήσει  στις κομματικές οργανώσεις  βάσης και τα συμπεράσματα θα προωθηθούν και πάλι  στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα διαμορφώσει την τελική πρόταση προς το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, στις 21 Ιουλίου.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε ομόφωνα να προωθήσει και υποστηρίξει  υποψηφιότητα του Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, εκρίθη ότι ούτε στον  Αντρο Κυπριανού ούτε σε άλλο ηγετικό στέλεχος θα έπρεπε να  ανατεθεί η υποψηφιότητα, δεδομένου ότι οι συγκυρίες  δεν διαμορφώνουν προοπτικές  εκλογής ακελικού υποψηφίου, διαφυλάσσοντας το κύρος τους για το μέλλον.

Ο Σταύρος Μαλάς προέρχεται από τους κύκλους  των Ενωμένων Δημοκρατών.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος και ερωτηθείς πως προχωρεί το ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά τις διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι η ΚΕ θα διαμορφώσει την τελική πρόταση-εισήγηση την οποία θα παραπέμψει προς το Εκτακτο Συνέδριο του κόμματος που θα συγκληθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Κίκη Καζαμία ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ο κ. Καζαμίας προέβη στη σχετική του μετά από σχετική συνεννόηση με το ΑΚΕΛ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"