Θα χρειαστούμε 50 χρόνια να ξεπληρώσουμε τα χρέη Χριστόφια

Για σύγχυση και διγλωσσία επικρίνει την Κυβέρνηση ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Για ερασιτεχνισμό, αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα της Κυβέρνησης, του ΑΚΕΛ και του Προέδρου Χριστόφια που οδήγησαν στο Μηχανισμό Στήριξης, κάνει λόγο ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Παράλληλα, επικρίνει την Κυβέρνηση για σύγχυση και διγλωσσία που προκαλεί τους Ευρωπαίους εταίρους να αμφισβητούν την ικανότητα της Κύπρου να αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ερασιτεχνισμός, η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα αυτής της Κυβέρνησης, του ΑΚΕΛ και του Προέδρου της Δημοκρατίας μας οδήγησαν στο μηχανισμό στήριξης.

«Για χρόνια μας διαβεβαίωναν ότι ‘δεν θα μας αγγίξει εμάς η κρίση’ και τελικά καταλήξαμε να είμαστε η πέμπτη χώρα της ευρωζώνης που ζητά εξωτερική βοήθεια. Μόλις προχθές δήλωνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι ‘η οικονομία μας πάει καλά’ και μέσα σε 48 ώρες κατέθεσε αίτηση για ένταξη στο μηχανισμό στήριξης. Μας έλεγαν επί μήνες ότι ‘το πρόβλημα μας είναι οι τράπεζες’ και τελικά ψες μας ανακοίνωσε το Eurogroup (και όχι η Κυβέρνηση μας), ότι η βοήθεια που θα πάρουμε δεν θα είναι μόνο για τις τράπεζες, αλλά και για την Κυβέρνηση. Μας υπόσχονταν ότι ‘εμείς δεν θα μπούμε σε μνημόνιο’ και ότι ‘δεν θα έρθει το ΔΝΤ’ και τελικά μας ανακοίνωσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας (και όχι η Κυβέρνηση μας), ότι όχι μόνο δεχθούμε πλήρες μνημόνιο αλλά και καλέσαμε το ΔΝΤ», αναφέρει.

Ο κ. Παπαδόπουλος κάνει επίσης λόγο για αλληλοκαρφώματα, στα οποία περιορίζεται, όπως είπε, η Κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτει πως το αποτέλεσμα της σύγχυσης και του πανικού της Κυβέρνησης είναι ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και στελέχη ευρωπαϊκών κομμάτων άρχισαν να αμφισβητούν το κατά πόσο η Κύπρος θα πρέπει να αναλάβει την ευρωπαϊκή Προεδρία από τη στιγμή που η χώρα μας έχει μπει στο μηχανισμό στήριξης.

Επίσης, δηλώνει πως «η Κυβέρνηση της σύγχυσης και της διγλωσσίας πρέπει επιτέλους να πάψει να σκέφτεται μόνο την εικόνα της, πρέπει να πάψει να παραπλανεί τους πολίτες και πρέπει να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο σχέδιο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας».

«Δεν μας σώζουν πλέον τα ημίμετρα και οι φορολογίες του ΑΚΕΛ για να κλείσουν οι τρύπες. Δεν θα σωθούμε με τη φοροεπιδρομή του ΑΚΕΛ. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις», προσθέτει.

Τέλος, αναφέρει πως αν αυτή η Κυβέρνηση λυπάται τους κόπους και το μόχθο του λαού μας και ό,τι κτίσαμε τα προηγούμενα πενήντα χρόνια, τότε πρέπει να σοβαρευτεί και να τα διαφυλάξει, ειδάλλως κινδυνεύουμε να ξεπληρώνουμε τα χρέη τους για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"