Για όλα φταίνε οι τράπεζες, επαναλαμβάνει ο Χριστόφιας

Αιχμές εναντίον επιχειρηματιών ότι εμποδίζουν τα έργα ανάπτυξης.- 

Ο πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε ότι καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε η Κύπρος να μην ενταχθεί στο Μηχανισμό Στήριξης. Ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος μιλούσε στα εγκαίνια του παρακαμπτήριου δρόμου Κελλακίου - Επταγώνιας, επανέλαβε ότι βασικό πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας είναι η υπερβολική έκθεση των τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα και στην ελληνική αγορά. Δυστυχώς, είπε, το πρόβλημα αυτό μας έχει εξαναγκάσει στη λήψη μέτρων για αντιμετώπισή του, χωρίς καταστροφικές παρενέργειες στην οικονομία του τόπου.

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση, αντιμετωπίζει την κρίση με το ελάχιστο δυνατό κοινωνικό κόστος και με σύνεση και προγραμματισμό προωθεί εκείνα τα αναπτυξιακά έργα που μπορούν να προσδώσουν νέα δυναμική και προοπτική στην οικονομία, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη. 

Αφησε ωστόσο αιχμές εναντίον των επιχειρηματιών, οι οποίοι όπως ανέφερε, με το να προσφεύγουν στην αναθεωρητική αρχή προσφορών, καθυστερούν την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων. Εάν, είπε, οι επιχειρηματίες ήταν λίγο πιο συγκαταβατικοί, πρωτίστως μεταξύ τους και δεν κατάγγελλαν ο ένας τον άλλο, αυτή τη στιγμή θα είχαμε κατά το ήμισυ ή ολοκληρώσει έργα τεράστιας σημασίας στη Λάρνακα, την Πάφο και στην Αγία Νάπα. Δυστυχώς όμως, τόνισε, τα συμφέροντα έχουν τεράστια σημασία για ορισμένους και έτσι μένουμε στάσιμοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη

Μπάιντεν: Παίχτης-κλειδί η Κύπρος στην Αν. Μεσόγειο

Περιφερειακός ηγέτης η Κύπρος με τη λύση