Ο Μεντβιέντεφ νέος πρωθυπουργός της Ρωσίας

ΜΟΣΧΑ: Με ψήφους 299 υπέρ και 144 κατά, η ρωσική Κρατική Δούμα επικύρωσε την πρόταση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και όρισε πρωθυπουργό της χώρας τον έως χθες πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ. Καταψήφισαν την υποψηφιότητά του το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το κεντροαριστερό κόμμα «Δίκαιη Ρωσία», έστω και με διαρροές, ενώ υπέρ του τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης της «Ενιαίας Ρωσίας», αλλά και ο υπερεθνικιστής Ζιρινόφσκι, ο οποίος είπε με το χαρακτηριστικό του στυλ ότι «δεν μπορεί να απορρίπτουμε τη νύφη πριν απ’ το γάμο».

«Γνωρίζετε ότι έχω λάβει την απόφαση αυτή προ καιρού. Μίλησα γι’ αυτό ανοιχτά, εγκαίρως, πριν από τις βουλευτικές εκλογές για την Κρατική Δούμα και πριν από τις προεδρικές εκλογές», είπε ο Β. Πούτιν παρουσιάζοντας αυτοπροσώπως την υποψηφιότητα Μεντβιέντεφ, τον οποίον χαρακτήρισε «πεπειραμένο πολιτικό, που στοχεύει στις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη» και άνθρωπο, που αγαπά ειλικρινά την πατρίδα. Ο Β. Πούτιν είπε ότι με πρωτοβουλία του Μεντβέντεφ γίνονται σημαντικότατες μεταρρυθμίσεις και προωθείται ο διάλογος με την κοινωνία των πολιτών.

Ο Ντ. Μεντβιέντεφ επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει και από το νέο του πόστο να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ξεκινήσει, θεωρώντας ότι τα επόμενα χρόνια θα ολοκληρωθούν όλα όσα έχουν ανακοινωθεί και θα υλοποιηθεί η στρατηγική του εκσυγχρονισμού, την οποία ο ίδιος έχει εκπονήσει. 

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός υποσχέθηκε να προσπαθήσει να συγκρατήσει τις αυξητικές τιμές στα καύσιμα και να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά και να εμπλέκεται στις υποθέσεις της οικονομίας σε σπάνιες περιπτώσεις, προκρίνοντας τη λογική της «αυτορύθμισης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"