Αντιπολεμική εκδήλωση διοργανώνει το ΑΚΕΛ με Τ/κ κόμματα

Ενόψει της 25ης  Συνόδου του ΝΑΤΟ.- Δηλώσεις Λουκαϊδη.-

Μεγάλη αντιπολεμική κινητοποίηση διοργανώνουν σήμερα στη Λευκωσία, υπό το σύνθημα «Κοινή πάλη ενάντια σε νέους πολέμους στην περιοχή μας», το ΑΚΕΛ μαζί με τα τουρκοκυπριακά κόμματα «Ενωμένη Κύπρος» (BKP), «Νέα Κύπρος» (ΥΚP) και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα του τόπου (ΠΕΟ, DEV-IS, Συνδικάτο Τουρκοκυπρίων Δασκάλων, Συνδικάτο Τουρκοκυπρίων Καθηγητών, KTAMS). 

Η κινητοποίηση αρχίζει με πορεία η οποία θα ξεκινήσει από το τέρμα της οδού Λήδρας στις 17:00 και θα καταλήξει στο οίκημα της ΠΕΟ όπου και θα εγκριθεί ψήφισμα.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού με θέμα «Πολιτική Ειρήνης στη Μέση Ανατολή και Κυπριακό» και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Τ/κ Καθηγητών Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ με θέμα «Μαζί για την Ειρήνη».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σε δηλώσεις του για την εκδήλωση, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης είπε ότι η κινητοποίηση πραγματοποιείται ενόψει της 25ης Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 20-21 του μήνα στο Σικάγο των ΗΠΑ.

«Εκεί αναμένεται να παρθούν νέες αποφάσεις σε σχέση με την κατοχή του Αφγανιστάν και την περαιτέρω εξάπλωση των δικτύων του ΝΑΤΟ σε ολόκληρο τον πλανήτη, μέσα από τους διάφορους Συνεταιρισμούς που εγκαθιδρύει. Η Σύνοδος θα ασχοληθεί και με επιχειρησιακά ζητήματα της Συμμαχίας με κατεύθυνση να καταστεί η πολεμική αυτή μηχανή πιο ευέλικτη και πιο φονική. Την ίδια ώρα, πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας -στη Συρία ή το Ιράν- ο οποίος θα εμπλέξει και θα πλήξει ολόκληρη την περιοχή. Η πολεμική επίθεση που σχεδιάζεται στην περιοχή δεν θα γίνει για να δικαιώσει τους αγώνες των λαών της περιοχής για δημοκρατία και ελευθερία. Στόχο έχει να εδραιώσει την αμερικανονατοϊκή γεωστρατηγική κυριαρχία και τον έλεγχο των φυσικών πόρων και αγορών στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Το ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Λουκαϊδης, προειδοποιεί ότι όλες αυτές οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες τόσο για τον κυπριακό λαό όσο και για όλους τους λαούς της περιοχής.

«Η γιγάντωση του ΝΑΤΟ μόνο τρόμο μπορεί να προκαλεί στην ανθρωπότητα. Παράλληλα, η Κύπρος δεν πρόκειται να μείνει ανεπηρέαστη από ένα νέο μακελειό στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, για αυτό και ο κυπριακός λαός δεν πρέπει να μείνει απαθής. Καλούμε κάθε φιλειρηνικό και προοδευτικό Κύπριο να δώσει το παρών του στην αυριανή κινητοποίηση και να διατρανώσει τη φωνή του ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στη δράση και την ύπαρξη του ΝΑΤΟ. Να ενώσει τη φωνή του μαζί μας υπέρ της ειρήνης, της φιλίας των λαών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι η τ/κ ηγεσία πέραν της αδιαλλαξίας στο Κυπριακό έχει και αδιαλλαξία σε κοινωνικά ζητήματα, ο κ. Λουκαϊδης είπε: «Και αδιαλλαξία και αναλγησία και αυταρχισμό».

Το ΑΚΕΛ, συνέχισε, θέλει να καταγγείλει αυτή την στάση και τη συμπεριφορά των «αρχών» του ψευδοκράτους, «οι οποίες έχουν χρησιμοποιήσει βία απέναντι σε εργαζόμενους που κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται για την πολιτική του ψευδοκράτους σε σχέση με κοινωνικά και εργασιακά θέματα».
«Μέσα σε λίγες μέρες, «όργανα» αστυνομικά του ψευδοκράτους έχουν επιτεθεί κατά πολιτών που διαμαρτύρονταν ειρηνικά και αυτό είναι απαράδεχτο και καταδικαστέο και δείχνει και αυτή την πτυχή, αν θέλετε του αυταρχικού προσώπου του κατοχικού καθεστώτος», πρόσθεσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"