Κύπελλο Κόκα Κόλα: Στον τελικό η Ομόνοια, προβάδισμα για ΑΕΛ


Στον τελικό του κυπέλλου βρίσκεται πλέον η Ομόνοια μετά το χθεσινό καθαρό σκορ 3-0 που πέτυχε κόντρα στον Εθνικό Άχνας, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάση του κυπέλλου Κόκα Κόλα. Στον δεύτερο αγώνα η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα κόντρα στην ΑΕΚ αφού επικράτησε στην Λάρνακα με 0-1 με γκολ του Ντίκσον.

Αναλυτικά οι χθεσινοί αγώνες:

Ομόνοια-Εθνικός 3-0

Η Ομόνοια επικράτησε με 3-0 του Εθνικού Άχνας και βρίσκεται με το ενάμιση πόδο στον τελικό του κυπέλλου.

Το σκορ στο χθεσινό παιχνίδι άνοιξε στο  37' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρκάσα και το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο 57' ο Σάλατιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαρκάσα με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 και στο 83' ο Γιώργος Εφραίμ διαμόρφωσε το 3-0.

Ο Εθνικός τελείωσε το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Σίμοφ στα τελευταία στάδια του αγώνα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Σπούνγκιν, Μαρκάσα, Σερφά, Καρυπίδης, Σάλατιτς, Μακρίδης, Μπεργκουνιού (71' Κασέκε), Αλωνεύτης (90’ Κυριάκου), Εφραίμ (90’ Χαραλάμπους), Άλβες.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Νουρεντινόφσκι, Μαχράντζε, Ηλία, Σίμοφ, Ρισπ, Κίσσι, Λαρς (56' Πιντσέλι), Ιγνάτοφ (69' Μασίνουα), Βέντερ, Βαττής (87’ Μπάμπιτς), Σερτζιάο.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Δημήτρης Χρυσοστόμου με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Στέλιο Νικήτα. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Μάριος Τσαγγάρης και παρατηρητής ο Γιώργος Πεκρής.

ΑΕΚ- ΑΕΛ 0-1
Με ένα γκολ του Κρίστοφερ Ντίκσον στο 53΄της αναμέτρησης στο στάδιο ΓΣΖ, και ένα εκπληκτικό Ντεγκρά, ο οποίος κράτησε για την ομάδα του το μηδέν, η ΑΕΛ κέρδισε χθες βράδυ την ΑΕΚ με 1-0 στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Κόκα Κόλα και πήρε το προβάδισμα πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό της 16ης Μαΐου. Η ΑΕΚ πάλεψε τον αγώνα στην επανάληψη και μετά το γκολ το οποίο δέχτηκε, όμως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και δυο γκολ τουλάχιστον  ενόψει του επαναληπτικού στις 2 Μαίου, για να περάσει στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Κόκα Κόλα.

Α μέρος
Μέτριο παιχνίδι κέντρου κυρίως για τις δυο ομάδες, το οποίο ήταν ισορροπημένο. Οι καλύτερες στιγμές του πρώτου μέρους καταγράφηκαν στο 8΄ με το σουτ του Γκαρσία να φεύγει άουτ, το ίδιο και αυτό του Δημητρίου στο 27΄. Ενώ το σουτ του Ντεντέ στο 17΄ από πλευράς ΑΕΛ έφυγε  άουτ. Στο 42΄η ΑΕΚ βρήκε την τρίτη της καλή ευκαιρία στο παιχνίδι με το σουτ του Λίνσεν  να αποκρούει ο Ντεγκρά με τα πόδια.
Β μέρος

Μέτριο ξεκίνημα στην επανάληψη από τις δυο ομάδες που ωστόσο έφερε νωρίς το γκολ για την ομάδα της ΑΕΛ. Συγκεκριμένα στο 53΄ο Ζιλμπέρτο εκτέλεσε φάουλ χαμηλά στην περιοχή, ο Νέγκρι δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα σωστά και ο Ντίκσον από κοντά με δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα και το έναυσμα για πανηγύρια στην κερκίδα των φίλων της ΑΕΛ. Η ΑΕΚ μετά το γκολ το οποίο δέχθηκε προσπάθησε να αντιδράσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Όμως μπροστά της βρήκε ένα Ματίας Ντεγκρά, ο οποίος σταματούσε ότι πήγαινε μέσα στην εστία του. Στο 67΄σταμάτησε το σουτ του Γκαρσία, του οποίου το ριμπάουντ πήρε ο Πάλιτς ο οποίος από κοντά όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό του Αργεντίνου τερματοφύλακα. Στο 82΄ο Αργεντίνος τερματοφύλακας είπε εκ νέου όχι στον Γκαρσία, ενώ στο 89΄απέκρουσε και το δυνατό σουτ του Γκόρκα Πιντάδο, δίνοντας έτσι στην ομάδα του το προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στις 2 Μαΐου.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα, Ουόν, Τζούνιορ, Καρλίτος, Νικολάου, Ντεντέ, Μπεμπέ (69′ Σίλας), Μοντέιρο (92′ Ελευθερίου), Τζιλμπέρτο (75′ Καφού), Ντίξον

ΑΕΚ: Νέγκρι, Δημητρίου, Μουρίγιο, Σεράν, Ντε Κλερ, Σκοπελίτης, Φαν Ντάικ, Λίνσεν (73′ Πιντάδο), Μοράν, Πάλιτς, Γκαρσία

Κίτρινες: Μουρίγιο, Μοράν / Ουόν, Ντεγκρά

Έκπληξη προκάλεσε  και πάλι το γεγονός ότι ο Φλέμιγκς σε ένα ακόμη παιχνίδι πραγματοποίησε μόλις μια αλλαγή στο παιχνίδι περνώντας στον αγώνα τον Πιντάδο μόνο και ενώ στον πάγκο βρισκόντουσαν οι Παύλου, Μυτίδης και Κυπριανού οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα τους στην προσπάθεια ισοφάρισης του παιχνιδιού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"