Ευχές Χριστόφια στους Εθνοφρουρούς και πυρά στην Αντιπολίτευση

Μήνυμα σε Εθνική Φρουρά και ΕΛΔΥΚ: Να απαλλαγούμε από τα σύνδρομα και να αποσπάσουμε τους Τουρκοκύπριους από την αγκαλιά της Τουρκίας.-

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, κατά τη διάρκεια επισκέψεων του χθες σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, με την ευκαιρία του Πάσχα,  εξαπέλυσε επίθεση  στον Ντερβίς Έρογλου για το Κυπριακό, αλλά και στην ελληνοκυπριακή αντιπολίτευση, εξήγησε στους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, τί σημαίνει Τουρκοκύπριος και είπε ότι «πρέπει να αποσπάσουμε τους Τουρκοκύπριους από την αγκαλιά της Τουρκίας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την στάση του Ντερβίς Έρογλου, προκλητική και σκληρή. Μεταξύ άλλων, τον κατηγόρησε ότι μαζί με την Τουρκία  και κάποιους δικούς μας  δεν δέχονται την πρόταση που είχεν υποβάλει στον Ταλάτ για αποστρατικοποίηση.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπέδειξε ότι Ηνωμένα Έθνη και Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκική πλευρά επισημαίνοντας ότι Έρογλου και Τουρκία εγκαταλείπουν τις διαπραγματεύσεις με πρόφαση την Κυπριακή Προεδρία ώστε να προχωρήσουν σε αυτό που ονομάζουν σχέδιο Β. 

Οι ευχές για Καλή Ανάσταση συνοδεύτηκαν και από ευχές για έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική ύφεση αλλά και παραμονή της Κύπρου εκτός του Μηχανισμού Στήριξης. 

«Εύχομαι», είπε « να μην μπούμε σε μηχανισμό στήριξης διότι εμείς στην Κύπρο είμαστε και κακομαθημένοι. Έχουμε υποστεί τις ελάχιστες συνέπειες. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να μην φορτώσει τα βάρη της κρίσης. που είναι παγκόσμια επαναλαμβάνω, διότι κάποιοι θα μας πουν δαμέσα ότι ευθυνόμαστε και για την πτώχευση της Lehman Brothers». 

Απευθυνόμενος στους Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στα χαρακτηριστικά των Τουρκοκυπρίων τονίζοντας ότι ως Ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να απαλλαγούμε από τα σύνδρομα εναντίον τους. « Οι Τουρκοκύπριοι», ανέφερε «είναι Κύπριοι όμοιοι με τους Ελληνοκυπρίους Υπάρχει διαφορά στη θρησκεία και τη γλώσσα αλλά τα χαρακτηριστικά  ήθη και τα έθιμα είναι ακριβώς τα ίδια.

Ο πραγματικός αγνός Τουρκοκύπριος θέλει να ζήσει με τους Ελληνοκυπρίους και να διαφεντεύει στον τόπο του Από την άλλη και εμείς πρέπει να απαλλαγούμε από τα σύνδρομα. Πρέπει, είπε, να  αποσπάσουμε τους Τουρκοκύπριους από την αγκαλιά της Τουρκίας.

Συμβολικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε δώρα σε διοικητές Λόχων και μονάδων της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"